به منظور تعیین اثر استفاده از گیاه خرفه بر عملکرد جوجههای گوشتی سویه رأس، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی، با استفاده از 3 تیمار و 4 تکرار و 12 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارها عبارت بودند از گروه کنترل، و تیمارهای دوم و سوم که به ترتیب حاوی 1 و 2 درصد پودر خرفه بودند. خوراک مصرفی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی برای دورههای پیشدان و رشد اندازهگیری شدند. در پایان دوره (روز 42) از هر تیمار 8 قطعه پرنده (4 خروس و 4 مرغ) به صورت تصادفی انتخاب، و پس از توزین به منظور بررسی خصوصیات لاشه کشتار شدند. نتایج آزمایش نشان داد که استفاده از سطوح مختلف خرفه در دورهی آغازین تأثیر معنیداری بر میانگین مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی ندارد (05/0P>)؛ امّا در دورهی دوم پرورش، و کل دورهی استفاده از خرفه در سطوح 1 و 2 درصد به صورت قابل ملاحظهای مصرف خوراک و وزن بدن را نسبت به گروه شاهد افزایش میدهد (05/0P≤). تأثیر سطوح مختلف پودر خرفه بر ضریب تبدیل غذایی در دورهی رشد و نیز کل دورهی پرورش، از لحاظ آماری معنیدار نبود (05/0P>). نتایج نشان میدهد تیمارهای غذایی اثر معنیداری بر بازده لاشه و اجزای آن نداشتهاند (05/0P>). نتیجه میشود که استفاده از خرفه باعث افزایش وزن بدن و مصرف خوراک، بدون تغییر در ضریب اجزای غذایی جوجهها شده است.
محمدرضا قربانی; محمد بوجارپور; منصور میاحی; جمال فیاضی; سیدرضا فاطمی طباطبایی; سید صالح طباطبایی. "تأثیر گیاه خرفه بر عملکرد و خصوصیات لاشه ی جوجه های گوشتی". نشریه دامپزشکی ایران, 9, 4, 1392, 88-97.
HARVARD
قربانی, محمدرضا, بوجارپور, محمد, میاحی, منصور, فیاضی, جمال, فاطمی طباطبایی, سیدرضا, طباطبایی, سید صالح. (1392). 'تأثیر گیاه خرفه بر عملکرد و خصوصیات لاشه ی جوجه های گوشتی', نشریه دامپزشکی ایران, 9(4), pp. 88-97.