اثرات تزریق داخل تخم مرغی نانوکورکومین بر توسعه روده و شاخص‌های سرمی جنین جوجه

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران

2 دانشیار گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تخصصی فناوری‌های نوین آمل، آمل، ایران

چکیده

    هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات تزریق داخل تخم مرغی نانوکورکومین بر هیستومورفولوژی روده و برخی از اجزای سرمی در جوجه‌های تفریخ شده بود.  به تخم مرغ­ها 1، 10، 100، 1000 و 10000 ppm نانوکورکومین تزریق شد و دو گروه دیگر به عنوان شاهد و شاهد تزریقی (سالین) استفاده شدند.  در پایان آزمایش، نمونه‌های خون و بافت برای بررسی بیوشیمیایی و بافت‌شناسی جمع‌آوری شد.  برای آزمون بافت‌شناسی، از روده کوچک نمونه‌برداری شد و از روش‌های بافت‌شناسی معمول شامل تثبیت، آب‌گیری، شفاف‌سازی و قالبگیری با پارافین استفاده شد.  مقاطع با هماتوکسیلین-ائوزین برای ارزیابی میکروسکوپ نوری رنگ­آمیزی شدند.  پارامترهای بیوشیمیایی خون توسط دستگاه آنالایزر اتوماتیک مورد بررسی قرار گرفت.  نتایج نشان داد که تزریق داخل تخم مرغی سالین باعث کاهش معنی‌دار آلبومین، گلوبولین، پروتئین تام و AST (آسپارتات آمینوترانسفراز) نسبت به گروه کنترل شد، به طوری‌ که تزریق نانوکورکومین کاهش این موارد را اصلاح کرد.  اسید اوریک با تزریق 1، 10 و 100 ppm نانوکورکومین، نسبت به سایر گروه‌ها افزایش یافت.  با افزایش دوز نانوکورکومین سطح گلوکز خون اندکی کاهش یافت و در گروه 1000 ppm نانوکورکومین، سطوح به طور معنی‌داری کمتر از گروه شاهد بود.  تزریق داخل تخم مرغی 1000 ppm نانوکورکومین به طور قابل توجهی ارتفاع پرز و نسبت ارتفاع پرز به عمق کریپت را در مقایسه با گروه‌های سالین و 1 ppm نانوکورکومین افزایش داد.  اگر چه هدف اولیه این مطالعه بررسی اثرات تجویز داخل تخم مرغی نانوکورکومین بود، اما نشان داده شد که استفاده از سالین در تزریق داخل تخم مرغی نامناسب است.  در نتیجه، تزریق داخل تخم مرغی نانوکورکومین، فاکتورهای سرمی تغییر یافته با سالین را اصلاح کرد، قند خون را کاهش و سطح جذب روده را افزایش داد.

کلیدواژه‌ها

موضوعات


Aggarwal, B.B. & Harikumar, K.B. (2009). Potential therapeutic effects of curcumin, the anti-inflammatory agent, against neurodegenerative, cardiovascular, pulmonary, metabolic, autoimmune and neoplastic diseases. The international journal of biochemistry & cell biology, 41(1), 40-59.
Aggarwal, B.B., Sundaram, C., Malani, N. & Ichikawa, H. (2007). Curcumin: the Indian solid gold. Advances in Experimental Medicine and Biology, 595, 1-75.
Akbarian, A., Golian, A., Kermanshahi, H., Gilani, A. & Moradi, S. (2012). Influence of turmeric rhizome and black pepper on blood constituents and performance of broiler chickens. African Journal of Biotechnology, 11(34), 8606-8611.
Arshami, J., Pilevar, M., Azghadi, M.A., Raji, A.R. (2013). Hypolipidemic and antioxidative effects of curcumin on blood parameters, humoral immunity, and jejunum histology in Hy-line hens. Avicenna journal of phytomedicine, 3(2), 178.
Awad, W., Ghareeb, K. & Böhm, J. (2008). Intestinal structure and function of broiler chickens on diets supplemented with a synbiotic containing Enterococcus faecium and oligosaccharides. International Journal of Molecular Sciences, 9(11), 2205-2216.
Chen, W., Wang, R., Wan, H.F., Xiong, X.L., Peng, P. & Peng, J. (2009). Influence of in ovo injection of glutamine and carbohydrates on digestive organs and pectoralis muscle mass in the duck. British Poultry Science, 50(4), 436-442.
El-Kholy, M.S. (2013). Physiological studies on Japanese quail as affected by some nutritional treatments (PhD Thesis). Zagazig University, Egypt.
El-Kholy, M.S., Ibrahim, Z.A.E.G., El-Mekkawy. M.M.  & Alagawany, M. (2019). Influence of in ovo administration of some water-soluble vitamins on hatchability traits, growth, carcass traits and blood chemistry of Japanese quails. Annals of Animal Science, 19(1), 97-111.
Elwan, H.A., Elnesr, S.S., Xu, Q., Xie, C., Dong, X. & Zou, X. (2019). Effects of in ovo methionine-cysteine injection on embryonic development, antioxidant status, IGF-I and TLR4 gene expression, and jejunum histomorphometry in newly hatched broiler chicks exposed to heat stress during incubation. Animals, 9(1), 25.
Emadi, M. & Kermanshahi, H. (2007). Effect of turmeric rhizome powder on the activity of some blood enzymes in broiler chickens. International Journal of Poultry Science, 6(1), 48-51.
Ferket, P., De Oliveira, J., Ghane, A. & Uni, Z. (2005). Effect of in ovo feeding solution osmolality on hatching turkeys. Poultry Science, 84, 118-119.
Foye, O.T., Ferket, P.R.& Uni, Z. (2007). The effects of in ovo feeding arginine, β-hydroxy-β-methyl-butyrate, and protein on jejunal digestive and absorptive activity in embryonic and neonatal turkey poults. Poultry Science, 86(11), 2343-2349.
Gholami-Ahangaran, M., Rangsaz, N. & Azizi, S. (2016). Evaluation of turmeric (Curcuma longa) effect on biochemical and pathological parameters of liver and kidney in chicken aflatoxicosis. Pharmaceutical biology, 54(5), 780-787.
Ghorbani, Z., Hekmatdoost, A. & Mirmiran, P. (2014). Anti-hyperglycemic and insulin sensitizer effects of turmeric and its principle constituent curcumin. International journal of endocrinology and metabolism, 12(4), e18081.
Goel, A., Kunnumakkara, A.B. & Aggarwal, B.B. (2008). Curcumin as “Curecumin”: from kitchen to clinic. Biochemical pharmacology, 75(4), 787-809.
Halliwell, B. (2000). The antioxidant paradox. The Lancet, 355(9210), 1179-1180.
Haider Iqbal, D. & Singh, D. (2019). Antioxidants: A Brief Review. South Asian Research Journal of Medical Sciences, 1(2), 36-39.
Heidary, M., Hassanabadi, A. & Mohebalian, H. (2020). Effects of in ovo injection of nanocurcumin and vitamin E on antioxidant status, immune responses, intestinal morphology and growth performance of broiler chickens exposed to heat stress. Journal of Livestock Science and Technologies, 8(1), 17-27.
Liu, M., Lu, Y., Gao, P., Xie, X., Li, D., Yu, D. & Yu, M. (2020). Effect of curcumin on laying performance, egg quality, endocrine hormones, and immune activity in heat-stressed hens. Poultry Science, 99(4), 2196-2202.
Ma, Z., Shayeganpour, A., Brocks, D.R., Lavasanifar, A. & Samuel, J. (2007). High‐performance liquid chromatography analysis of curcumin in rat plasma: application to pharmacokinetics of polymeric micellar formulation of curcumin. Biomedical Chromatography, 21(5), 546-552.
Malheiros, R.D., Ferket, P.P. & Goncalves, F.M. (2012). Oxidative stress protection of embryos by “In ovo” supplementation. In XXIV World’s Poultry Congress Salvador, Bahia, Brazil. 
Mendes, T.S., Novais, E.A., Badaró, E., de Oliveira Dias, J.R., Kniggendorf, V., Lima-Filho, A.A.S. & Rodrigues, E.B. (2020). Antiangiogenic effect of intravitreal curcumin in experimental model of proliferative retinopathy. Acta Ophthalmologica, 98(1), e132-e133.
McGruder, B.M., Zhai, W., Keralapurath, M.M., Bennett, L.W., Gerard, P.D. & Peebles, E.D. (2011). Effects of in ovo injection of electrolyte solutions on the pre-and post-hatch physiological characteristics of broilers. Poultry Science, 90(5), 1058-1066.
Moniruzzaman, M. & Min, T. (2020). Curcumin, curcumin nanoparticles and curcumin nanospheres: A review on their pharmacodynamics based on monogastric farm animal, poultry and fish nutrition. Pharmaceutics, 12(5), 447.
Montagne, L., Pluske, J.R. & Hampson, D.J. (2003). A review of interactions between dietary fibre and the intestinal mucosa, and their consequences on digestive health in young non-ruminant animals. Animal feed science and technology, 108(1-4), 95-117.
Na, L.X., Li, Y., Pan, H.Z., Zhou, X.L., Sun, D.J., Meng, M. & Sun, C.H. (2013). Curcuminoids exert glucose‐lowering effect in type 2 diabetes by decreasing serum free fatty acids: A double‐blind, placebo‐controlled trial. Molecular nutrition and food research, 57(9), 1569-1577.
Nassar, F.S. (2018). Poultry as an experimental animal model in medical research and pharmaceutical industry. Biomed Journal, 2(4), 1-4.
Patel, S., Jana, S., Chetty, R., Thakore, S., Singh, M. & Devkar, R. (2018). TiO 2 nanoparticles induce omphalocele in chicken embryo by disrupting Wnt signaling pathway. Scientific Reports, 8(1), 1-11.
Rahardja, D.P., Hakim, M.R., Yusuf, M. & Lestari, V.S. (2019). Hatching and post-hatching performances of Indonesian native chicken eggs infused saline solution. In IOP Conference Series: Earth and Environmental Science, 247(1), 012014.
Rahimi, H.R., Mohammadpour, A.H., Dastani, M., Jaafari, M.R., Abnous, K., Mobarhan, M.G. & Oskuee, R.K. (2016). The effect of nano-curcumin on HbA1c, fasting blood glucose, and lipid profile in diabetic subjects: a randomized clinical trial. Avicenna journal of phytomedicine, 6(5), 567.
Rahmani, M., Golian, A., Kermanshahi, H. & Bassami M.R. (2018). Effects of curcumin or nanocurcumin on blood biochemical parameters, intestinal morphology and microbial population of broiler chickens reared under normal and cold stress conditions. Journal of applied animal research, 46(1), 200-209.
Rajput, N., Muhammah, N., Yan, R., Zhong, X. & Wang, T. (2012). Effect of dietary supplementation of curcumin on growth performance, intestinal morphology and nutrients utilization of broiler chicks. The Journal of Poultry Science, 50, 44–52.
Reda, F.M., El-Saadony, M.T., Elnesr, S.S., Alagawany, M. & Tufarelli, V. (2020). Effect of dietary supplementation of biological curcumin nanoparticles on growth and carcass traits, antioxidant status, immunity and caecal microbiota of Japanese quails. Animals, 10(5), 754.
Sayrafi, R., Shahrooz, R., Soltanalinejad, F. & Rahimi, S. (2011). Histomorphometrical study of the prebiotic effects on intestine morphology and growth performance of broiler chickens. Veterinary Research Forum, 2(1), 45-51.
Sayrafi, R., Hosseini, S.M. & Ahmadi, M.A. (2017). The protective effects of nanocurcumin on liver toxicity induced by salinomycin in broiler chickens. Revue de Médecine Vétérinaire, 168(7/9), 136-142.
Selim, S.A., Gaafar, K.M. & El-ballal, S.S. (2012). Influence of in-ovo administration with vitamin E and ascorbic acid on the performance of Muscovy ducks. Emirates Journal of Food and Agriculture, 24(3), 264-271.
Selvi, N.M.K., Sridhar, M.G., Swaminathan, R.P. & Sripradha, R. (2015). Efficacy of turmeric as adjuvant therapy in type 2 diabetic patients. Indian Journal of Clinical Biochemistry, 30(2): 180-186.
Shehzad, A., Wahid, F. & Lee, Y.S. (2010). Curcumin in cancer chemoprevention: molecular targets, pharmacokinetics, bioavailability, and clinical trials. Archiv der Pharmazie, 343(9), 489-499.
Steiner, T. (2009). Phytogenics in animal nutrition. Nottingham University Press. Nattingham. UK.
Suvanated, C., Kijparkorn, S. & Angkanaporn, K. (2003) Effect of turmeric (Curcuma longa linn.) as an antioxidant on immune status and growth performances of stressed broilers (PhD Thesis). Chulalongkorn University, Bangkok, Thailand.
Sieo, C.C., Abdullah, N., Tan, W.S. & Ho, Y.W. (2005). Influence of β-glucanase-producing Lactobacillus strains on intestinal characteristics and feed passage rate of broiler chickens. Poultry Science, 84(5): 734-741.
Uni, Z., Yadgary, L.& Yair, R. (2012). Nutritional limitations during poultry embryonic development. Journal of Applied Poultry Research, 21(1), 175-184.
 Urso, U.R.A., Dahlke, F., Maiorka, A., Bueno, I.J.M., Schneider, A.F., Surek, D. & Rocha, C. (2015). Vitamin E and selenium in broiler breeder diets: Effect on live performance, hatching process, and chick quality. Poultry Science, 94(5), 976-983.
Yang, Q.Q., Cheng, L.Z., Zhang, T., Yaron, S., Jiang, H.X., Sui, Z.Q. & Corke, H. (2020). Phenolic profiles, antioxidant, and ant proliferative activities of turmeric (Curcuma longa). Industrial Crops and Products, 152, 112561.
Yoshiyama, Y., Sugiyama, T. & Kanke, M. (2005). Experimental diabetes model in chick embryos treated with streptozotocin. Biological and Pharmaceutical Bulletin, 28(10), 1986-1988.