پژوهش حاضر برای ارزیابی سطح مناسب اسید آسکوربیک در جیرهی غذایی بر میزان کلاژن استخوان و ترکیبات بدن بچه ماهی آزاد دریای خزر (Salmo trutta caspius) انجام شد. پنج جیرهی غذایی با مقادیر 0، 50، 100، 200 و 400 میلیگرم اسید آسکوربیک در کیلوگرم غذا برای تیمارهای مختلف آزمایشی آماده گردید. تعداد 600 قطعه بچه ماهی آزاد دریای خزر نیز با وزن 6/0±6/9 گرم تهیه و به صورت تصادفی در پنج تیمار با سه تکرار (40 قطعه ماهی برای هر تیمار) توزیع گردید. ماهیان به مدت 9 هفته توسط جیرههای غذایی تغذیه و میزان کلاژن همراه با ترکیب بدن بچه ماهیان آزمایشی بین تیمارهای آزمایشی مقایسه شدند. نتایج بیانگر اختلاف معنیداری در وزن نهایی، میزان کلاژن استخوان و در آنالیز لاشهی بچه ماهیان آزاد دریای خزر بود (05/0p<). افزایش اسید آسکوربیک در جیرهی غذایی باعث افزایش معنیدار وزن نهایی ماهیان شده (05/0p<) و به بالاترین میزان (52/3±74/29 گرم) در تیمار 200 میلیگرم اسید آسکوربیک رسید. بیشترین مقدار کلاژن در تیمار حاوی 200 میلیگرم اسید آسکوربیک در هر کیلوگرم غذا مشاهده شد، که میزان آن با تیمار شاهد تفاوت معنیداری داشت (05/0p<). بیشترین میزان تجمع چربی و خاکستر نیز در تیمار حاوی 50 میلیگرم اسید آسکوربیک به دست آمد. میزان بهینهی اسید آسکوربیک برای تجمع کلاژن و سنتز پروتئین در عضلهی بچه ماهی آزاد دریای خزر بر اساس آزمون پاسخ به سطح به ترتیب برابر با 54/247 و 55/250 میلیگرم اسید آسکوربیک در هر کیلوگرم جیرهی غذایی به دست آمد.