این پژوهش، به منظور بررسی اثر اسید استیک و انرژی جیره بر عملکرد و فلور میکروبی روده با استفاده از 216 قطعه جوجه یک روزهی گوشتی انجام شد. جوجهها در روز ششم به دو گروه 9 دستهای (12 قطعهای) تقسیم شدند. گروه 1 توسط جیره شاهد (N) و گروه 2 به وسیلهی جیرهی پر انرژی (H) تغذیه شدند. هر یک از مقادیر صفر (A0)، 7/0 (A0.7) و 4/1 (A1.4) درصد اسید استیک به جیرهی سه دسته از هر دو گروه (در سه تکرار) اضافه شد. یک پرنده از هر دسته در روزهای 18، 28و 38 ذبح شد و از محتویات ایلئوسکال نمونه برداشت گردید. تعداد پرگنهها (CFU/gr) باکتریهای اشریشیاکلی، کلی فرم و لاکتوباسیلوس نمونهها تعیین شد. نتایج نشان داد کمترین ضریب تبدیل خوراک در کل دوره، با استفاده از 4/1 درصد اسید به دست آمد (05/0P<). اثر متقابل زمان و مقادیر مختلف اسید استیک بر تعداد پرگنه کلی فرمها و اشریشیاکلی معنیدار بود (05/0P<). تعداد پرگنه کلی فرمها در مقادیر 7/0 و 4/1% اسید استیک در 38 روزگی کمتر از صفر درصد اسید استیک بود (05/0P<). تعداد پرگنه اشریشیاکلی 28 روزگی با مقدار 7/0% اسید استیک بیشتر از آن در 38 روزگی با 4/1% اسید استیک بود (05/0P<). کمترین تعداد پرگنه لاکتوباسیلوس در صفر درصد اسید استیک به دست آمد (05/0P<). در نتیجه، افزودن اسید استیک تا 4/1 درصد به جیرهی جوجههای گوشتی سبب بهبود عملکرد خوراک، تقویت رشد لاکتوباسیلوسها و ممانعت از رشد اشریشیاکلی و کلی فرمها در محتویات دستگاه گوارش میشود.
روستایی علی مهر, محمد, مؤیدیاحمدسرایی, حدیث, & حقیقیانرودسری, محمود. (1392). اثر افزایش انرژی جیره و افزودن اسید استیک بر عملکرد و میکروفلور روده ی جوجه های گوشتی. نشریه دامپزشکی ایران, 9(4), 44-54.
MLA
محمد روستایی علی مهر; حدیث مؤیدیاحمدسرایی; محمود حقیقیانرودسری. "اثر افزایش انرژی جیره و افزودن اسید استیک بر عملکرد و میکروفلور روده ی جوجه های گوشتی". نشریه دامپزشکی ایران, 9, 4, 1392, 44-54.
HARVARD
روستایی علی مهر, محمد, مؤیدیاحمدسرایی, حدیث, حقیقیانرودسری, محمود. (1392). 'اثر افزایش انرژی جیره و افزودن اسید استیک بر عملکرد و میکروفلور روده ی جوجه های گوشتی', نشریه دامپزشکی ایران, 9(4), pp. 44-54.
VANCOUVER
روستایی علی مهر, محمد, مؤیدیاحمدسرایی, حدیث, حقیقیانرودسری, محمود. اثر افزایش انرژی جیره و افزودن اسید استیک بر عملکرد و میکروفلور روده ی جوجه های گوشتی. نشریه دامپزشکی ایران, 1392; 9(4): 44-54.