در این مطالعه اثر استفاده از مکمل چربی بر صفات عملکردی، متابولیتهای خونی و قابلیت هضم برخی مواد مغذی در شترمرغ آفریقایی اهلی بررسی شد. به این منظور، 18 شترمرغ آفریقایی اهلی در سن 15 ماهگی به طور تصادفی در 3 تیمار (هر تیمار شامل 6 تکرار مساوی) تقسیم شدند. تیمار اول، جیرهی پایه، تیمار دوم و سوم، به ترتیب جیرهی پایه همراه با 20 گرم و 40 گرم در کیلوگرم مکمل چربی، دریافت کردند. این بررسی نشان داد اثر مکمل چربی بر افزایش وزن روزانه و نهایی شترمرغها معنیدار است (05/0P<) و تأثیر مصرف 40 گرم بیشتر از 20 گرم در کیلوگرم است. تفاوت معنی داری (05/0P<) در میانگین خوراک مصرفی بین تیمار کنترل ( بدون مکمل) با تیمارهای حاوی سطوح مختلف مکمل وجود داشت. همچنین اثر مکمل چربی بر قابلیت هضم چربی خام، در شتر مرغهای 15 ماهه معنیدار بود (05/0P<). مکمل چربی تأثیر معنیداری بر قابلیت هضم انرژی خام و پروتئین خام جیره در شترمرغهای 15 ماهه ندارد ولی 40 گرم در کیلوگرم مکمل چربی منجر به بهبود صفات عملکردی، مصرف خوراک، و ضریب تبدیل خوراک در جیره گردید. سطوح مکمل چربی تأثیر معنیداری بر سطح گلوکز و کلسترول کل سرم خون نداشت. سطوح مختلف مکمل چربی روی غلظت HDL، VLDL و LDL خون معنیدار بود (05/0P<).
حاج خدادادی, ایمان, مروج, حسین, & ملک زادگان, احمد. (1395). بررسی اثر سطوح مختلف مکمل چربی بر عملکرد تولید و فراسنجههای خونی شترمرغهای آفریقایی گردن سیاه (Struthio camelus var. domesticus). نشریه دامپزشکی ایران, 12(3), 14-23. doi: 10.22055/ivj.2016.34435
MLA
ایمان حاج خدادادی; حسین مروج; احمد ملک زادگان. "بررسی اثر سطوح مختلف مکمل چربی بر عملکرد تولید و فراسنجههای خونی شترمرغهای آفریقایی گردن سیاه (Struthio camelus var. domesticus)". نشریه دامپزشکی ایران, 12, 3, 1395, 14-23. doi: 10.22055/ivj.2016.34435
HARVARD
حاج خدادادی, ایمان, مروج, حسین, ملک زادگان, احمد. (1395). 'بررسی اثر سطوح مختلف مکمل چربی بر عملکرد تولید و فراسنجههای خونی شترمرغهای آفریقایی گردن سیاه (Struthio camelus var. domesticus)', نشریه دامپزشکی ایران, 12(3), pp. 14-23. doi: 10.22055/ivj.2016.34435
VANCOUVER
حاج خدادادی, ایمان, مروج, حسین, ملک زادگان, احمد. بررسی اثر سطوح مختلف مکمل چربی بر عملکرد تولید و فراسنجههای خونی شترمرغهای آفریقایی گردن سیاه (Struthio camelus var. domesticus). نشریه دامپزشکی ایران, 1395; 12(3): 14-23. doi: 10.22055/ivj.2016.34435