اثرات دفعات غذادهی و درجه حرارت آب بر شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی بنی در مرحله جوانی
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
چکیده
مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر دفعات غذادهی در درجه حرارتهای مختلف آب بر شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی بنی در مرحله جوانی طراحی گردید. ماهیان بنی در مرحله جوانی با وزن اولیه 59/0± 14/31 گرم با جیره غذایی حاوی 27/46 درصد پروتئین و 43/20 کیلوژول در گرم انرژی، به مدت 8 هفته تغذیه شدند. این تحقیق با استفاده از 12 آکواریوم 120 لیتری مجهز به سیستم هوادهی و بخاریهای برقی، در دو تیمار دمایی 24 و 28 درجه سانتیگراد همراه با یک و دو نوبت غذادهی در روز (در مجموع چهار تیمار) با سه تکرار طراحی گردید. بالاترین و پایینترین میانگین افزایش وزن بدن به ترتیب در تیمار با دمای 28 درجه سانتیگراد و دو نوبت غذادهی (05/8 گرم) و تیمار با دمای 28 درجه سانتیگراد و یک نوبت غذادهی در روز (82/5 گرم)، ثبت شد. در هر دو دمای 24 و 28 درجه سانتیگراد با افزایش نوبتهای غذادهی از یک به دو نوبت در روز، میانگین افزایش وزن، درصد افزایش وزن بدن و نرخ رشد روزانه اختلاف معنیداری (05/0P<) را نشان داد. در حالی که در نسبت تبدیل غذایی، نرخ رشد ویژه، بازده تبدیل غذایی و درصد بازماندگی، اختلاف معنیدار نبود (05/0P>). نسبت کارایی پروتئین با افزایش درجه حرارت آب اختلاف معنیداری را نشان نداد (05/0P>) ولی با تغییر نوبتهای غذادهی اختلاف معنیداری (05/0P<) در نسبت کارایی پروتئین مشاهده شد. شاخص کبدی به طور معنیداری (05/0P<) تحت تاثیر تغییرات درجه حرارت آب قرار داشت. محتوی پروتئین، خاکستر و رطوبت لاشه با افزایش درجه حرارت آب و دفعات غذادهی اختلاف معنیداری (05/0P>) نشان نداد ولی در محتوی چربی اختلاف معنیداری (05/0P<) مشاهده گردید. با توجه به نتایج حاصل از اثرات دفعات مختلف غذادهی و درجه حرارت آب بر شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن، میتوان تیمار با دو نوبت غذادهی در روز در دمای 28 درجه سانتیگراد را جهت رشد مطلوب، بهرهبرداری مناسب غذایی و بالا بردن میزان تولید ماهی بنی پیشنهاد نمود.
. (1392). اثرات دفعات غذادهی و درجه حرارت آب بر شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی بنی در مرحله جوانی. نشریه دامپزشکی ایران, 9(1), 85-94.
MLA
. "اثرات دفعات غذادهی و درجه حرارت آب بر شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی بنی در مرحله جوانی". نشریه دامپزشکی ایران, 9, 1, 1392, 85-94.
HARVARD
. (1392). 'اثرات دفعات غذادهی و درجه حرارت آب بر شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی بنی در مرحله جوانی', نشریه دامپزشکی ایران, 9(1), pp. 85-94.
VANCOUVER
. اثرات دفعات غذادهی و درجه حرارت آب بر شاخصهای رشد، تغذیه و ترکیبات بیوشیمیایی بدن ماهی بنی در مرحله جوانی. نشریه دامپزشکی ایران, 1392; 9(1): 85-94.