تأثیر سطوح مختلف پروتئین و جایگزینی DL متیونین با L متیونین بر بیان ژن‌های میوژنیک در بلدرچین ژاپنی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش آموخته کارشناسی ارشد ژنتیک دام، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

2 استاد گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

3 استادیار گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان، ملاثانی، ایران

چکیده

    این تحقیق به منظور بررسی اثر سطوح مختلف پروتئین (20 و 24 درصد) و جایگزینی DL متیونین با L متیونین، بر بیان ژن‌های میوژنیک (آتروژین-1 و MYF-5) با اسفاده از تکنیک RT-qPCR در بلدرچین ژاپنی انجام شد.  این آزمایش به صورت فاکتوریل 2×2 در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تیمار و چهار تکرار و 15 قطعه بلدرچین در هر تکرار به اجرا در آمد.  تیمار اول شامل DL متیونین و پروتئین 20 درصد بوده که گروه کنترل ما بود.  تیمار دوم شامل L متیونین و پروتئین 24 درصد، همچنین تیمار سوم شامل L متیونین و پروتئین 20 درصد بوده و تیمار چهارم شامل DL متیونین و پروتئین 24 درصد بودند.  پس از 35 روز تغذیه و نگهداری بلدرچین­ها، به دنبال 8 ساعت گرسنگی، از هر تکرار 2 بلدرچین کشتار و قطعه‌ای از بافت ماهیچه سینه­ی آن­ها به همراه ازت مایع به آزمایشگاه منتقل و در دمای 80– سانتی­گراد ذخیره شدند.  پس از استخراج RNA کل، کیفیت آن اندازه­گیری گردید و برای تولید و سنتز cDNA مورد استفاده قرار گرفت.  در نهایت بیان ژن‌های آتروژین-1 و MYF-5 با استفاده از تکنیک Real-time qPCR ارزیابی شد.  در این روش ژن بتااکتین به عنوان ژن خانه­دار (منبع) جهت نرمال نمودن داده‌ها استفاده شد.  نتایج این آزمایش نشان داد که با کاهش سطح پروتئین از 24 درصد به 20 درصد  بیان ژن آتروژین-1 افزایش و بیان ژن MYF-5 کاهش پیدا کرده است.  به علاوه، جایگزینی DL متیونین با L متیونین تأثیری بر بیان ژن­های آتروژین-1 و MYF-5 ندارد.  نتایج بیان­کننده­ی این موضوع بود که می‌توان DL متیونین جیره را با L متیونین در جیره­ی بلدرچین ژاپنی جایگزین کرد و سطح پروتئین 24 درصد در جیره از 20 درصد مناسب­تر است.

کلیدواژه‌ها


Aghaei, A., Khosravinia, H., Mamoei, M., Azarfar, A., Shahriari, A., and Ghorbanpor, M. (2018). Effects supplementation of zinc and Vit E on antioxidant enzyme, sexual hormone and some biochemical parameters in breeder flock of Japanese Quails. Iranian Veterinary Journal, 4 (2), 14-24. (In Persian)
Dersjant‐Li, Y. and Peisker, M. (2011). A Review on Recent Findings on Amino Acids Requirements in Poultry Studies. Iranian Journal of Applied Animal Science, 1(2), 73-79.
Dilger, R.N., Kobler, C., Weckbecker, C., Hoehler, D. and Baker, D.H. (2007). 2-keto-4-(Methylthio) butyric acid (Keto analog of methionine) is a safe and efficacious precursor of L-Methionine in chicks. Journal of Nutrition, 137, 1868-1873.
Evonik Industries, AG Health and & Nutrition (2015). Nutritional value of L-Methionine is comparable to DL-Methionine in growing broilers from 14 to 27 days of age. Facts & Figures, 15113.
Hyankova, L., Dedkova, L., Knizetva, H. and Klecner, D. (1997). Responses in growth, food intake and food conversion efficiency to different dietary protein concentrations in meat-type lines of Japanese quail. British Poultry Science, 38, 564-570.
Huyghebaert, G. (1993). Comparison of DL-methionine and methionine hydroxy analog-free acid in broilers by using multi exponential regression models. British Poultry Science, 34, 351–359.
Kaur, S., Mandal, A., Singh, K. and Kadam, M. (2008). The response of Japanese quails (heavy body weight line) to dietary energy levels and graded essential amino acid levels on growth performance and immunocompetence. Livestock Science, 117, 255-262.
Lee, J., Giordano, S. and Zhang, J. (2012). Autophagy, mitochondria and oxidative stress: cross-talk and redox signaling. Journal of Biochemistry, 441, 523–540.
Nasiri Moghadam, H., Hesabi Nameghi, A. and Madayeni, M.M. (2007). Effect of supplementation of methionine and lysine amino acids on yield and carcass characteristics of broiler chicks. Journal Iranian Agriculture, 20, 183-192. (In Persian)
National Research Council. (1994). Nutrition of Poultry. National Academy Press. Washington D. C., U.S.A.
Parvin, R., Mandal, A.B., Singh, S.M. and Thakur, R. (2010). Effect of dietary level of methionine on growth performance and immune response in Japanese quails (Coturnix coturnix japonica). Journal Science Food Agriculture, 90, 471-481.
Pfaffl, M.W., Horgan, G.W. and Dempfle, L. (2002). Relative expression software tool (REST©) for group-wise comparison and statistical analysis of relative expression results in real-time PCR. Nucleic Acids Research, 30, pp.1-10.
Ribeiro, A., Dahlke, F. and Kessler, A.M. (2005). Methionine sources do not affect performance and carcass yield of broilers fed vegetable diets and submitted to cyclic heat stress. Brazilian Journal of Poultry Science, 7(3), 159-164.
Sabourin, L.A. and Rudnicki, M.A. (2000). The molecular regulation of myogenesis. Clinical Genetics, 57(1), 16-25.
SAS Institute, (1999). SAS/STAT Users Guide. SAS Inc, NC.
Shen, Y.B., Ferket, P., Park, I., Malheiros, R.D. and Kim, S.W. (2015). Effects of feed grade l-methionine on intestinal redox status, intestinal development, and growth performance of young chickens compared with conventional dl-methionine. Journal of Animal Science, 93, 2977-2986.
Shen, Y.B., Weaver, A.C. and Kim, S.W. (2014). Effect of feed grade L-Methionine on growth performance and gut health in nursery pigs compared to conventional DL-Methionine. Journal of Animal Science, 92, 5530-5539.
Vesco, A.P., Gasparino, E., Oliveira Neto, A.R., Guimarães, S.E. and Marcato, S.M. (2015). Effects of Methionine Supplementation on the Expression of Protein Deposition-Related Genes in Acute Heat Stress-Exposed Broilers. PLoS One, 10(2), e0115821.
Wen, C., Chen, X., Chen, G.Y., Wu, P., Chen, Y.P., Zhou, Y.M. and Wong, T. (2014). Methionine improves breast muscle growth and alters myogenic gene expression in broilers. Journal of Animal Science 92(3), 1068-1073.