تاثیر مصرف سطوح مختلف مخلوط گیاهان پونه و آویشن بر رشد، ویژگی‌های لاشه و سیستم ایمنی بلدرچین های ژاپنی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانشجوی کارشناسی ارشد علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

2 دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران

چکیده

گیاهان دارویی پونه و آویشن از گیاهان موثر بر عملکرد و سیستم ایمنی طیور هستند. این آزمایش جهت بررسی تاثیر مصرف سطوح مختلف صفر، 25/0 ، 5/0 و 1 درصد مخلوط گیاهان پونه و آویشن (به نسبت مساوی) بر عملکرد، اندامهای داخلی، خصوصیات لاشه و سیستم ایمنی بلدرچین های ژاپنی انجام گرفت. روش کار: برای این منظور از 200 قطعه بلدرچین ژاپنی 14 روزه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار برای هر یک (10قطعه جوجه در هر تکرار) استفاده شد. مصرف مخلوط پونه و آویشن تأثیر معنی‌داری بر افزایش وزن، مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک در هفته‌های مختلف و کل دوره بلدرچین‌های ژاپنی نداشت (05/0 P>). وزن طحال تحت تاثیر همه سطوح مخلوط گیاهی به طور معنی‌داری افزایش یافت و بیشترین افزایش مربوط به پرندگان تغذیه شده با 1 درصد مخلوط پونه و آویشن بود (05/0 P<). ازدیاد حساسیت تاخیری (ایمنی سلولی) تحت تاثیر سطوح مخلوط گیاهان آویشن و پونه به طور معنی‌داری کاهش یافت و با افزایش سطح مخلوط گیاهی، کاهش بیشتری برای این پارامتر مشاهده گردید (05/0P<). مصرف سطوح 5/0 و 1 درصد مخلوط آویشن و پونه منجر به افزایش تیتر پادتن در مقایسه با سطح پایین مخلوط گیاهی و تیمار شاهد گردید (05/0P<). مصرف همه سطوح مخلوط گیاهی باعث مقادیر بالاتر تکثیر لنفوسیتی و انفجار تنفسی در مقایسه با تیمار شاهد گردید (05/0P<). به طور کلی، مصرف سطوح 5/0 و 1 درصد مخلوط پودر آویشن و پونه در بلدرچین‌های ژاپنی موجب افزایش تیتر پادتن علیه پادگن گلبول قرمز گوسفند، تکثیر لنفوسیتی، قابلیت انفجار تنفسی و کاهش ازدیاد حساسیت تاخیری می‌گردد.

کلیدواژه‌ها


Abdulkarimi, R.; Daneshyar, M. and Aghazadeh, A. (2011). Thyme (Thymus vulgaris) extract consumption darkens liver, lowers blood cholesterol, proportional liver and abdominal fat weights in broiler chickens. Italian Journal of Animal Science, 20:101-105.
Abtahi Froushani, S.M.; Nafisi, S.; Esmaeili Gouvarchin Ghaleh, H. and Mansouri Motlagh, B. (2015). Journal of Shahid Sadoughi University Medical Science, 23: 432-39.
Abtahi Froushani, S.M. and Galeh, H.E. (2014). New insight into the immunomodulatory mechanisms of Tretinoin in NMRI mice. Iranian Journal of Basic Medical Science, 17: 632-637.
Andrikopoulos, S.; Verchere, C.B.; Terauchi, Y.; Kadowaki, T. and Kahn, S.E. (2000). Beta-cell glucokinase deficiency and hyperglycemia are associated with reduced islet amyloid deposition in a mouse model of type 2 diabetes. Diabetes, 49: 2056-2062.
Ao, X.; Yoo, J.; Zhou, T.; Wang, J.; Meng, Q.; Yan, L. et al. (2011). Effects of fermented garlic powder supplementation on growth performance, blood profiles and breast meat quality in broilers. Livestock Science. 141: 85-89.
Awaad, M.H.H.; Abdel-Alim, G.A.; Sayed Kawkab, K.S.S.; Ahmed, A.; Nada, A.A.; Metwalli, A.S.Z. and Alkhalaf, A.N. (2010). Immunostimulant effects of essential oils of peppermint and eucalyptus in chickens. Pakistan Veterinary Journal. 30: 61-66.
Azizi, K.; Daneshyar, M.; Abtahi, S. and Goldani, S.H. (2017). Performance, carcass characteristics and immune response of Japanese quails to different levels of Mentha piperita L. powder. Iran Journal of Medicinal Aromatic Plants, 33: 820-836.
Bhattacharya, S. (2014). Immport disseminating data to the public for the future of immunology.  Immunology Research, 58: 234-239.
Bozkurt, M.; Kucukyilmaz, K.; Catli, A.U. and Cinar, M. (2008). Growth performance and slaughter characteristic of broiler chickens fed with antibiotic, mannan oligosaccharide and dextran oligosaccharide supplemented diets.International Journal of Poultry Science, 7: 969-977.
Chimote, M.J.; Barmase, B.S.; Raut, A.S.; Dhok, A.P. and Kuralka, S.V. (2009). Efficacy of feeding yeast and acidifier on performance of Japanese quails. Veterinary World, 2: 185-186.
Cook, N.C. and Samman, S. (1996). Flavonoidschemistry, metabolism, cardioprotective effects, and dietary sources. Journal of Nutrition Biochemistry. 7: 66-76.
Daneshyar, M. (2012). Effect of dietary turmeric on antioxidant properties of thigh meat in broiler chickens after slaughter. Animal Science Journal. 83: 599-604.
Dorman, H.J.D. and Deans, S.G. (2000). Antimicrobial agents from plants: antibacterial activity of plant volatile oils. Journal of Applied Microbiolgy, 88: 308-316.
Glasser, L. and Fiederlein, R.L. (1990). The effect of various cell separation procedures on assays of neutrophil function. American Journal of Clinical Pathology, 93: 662-669.
Hajipour Dehbalaei, Sh.; Afsharmanesh, M. and Sami, M. (2016). Effect of essential oils of thyme, oregano and their combination on quality of quail meat in comparison with virginiamycin. Journal of Food Hygiene, 5: 45-54.
Hernandez, F.; Madrid, J.; Garcia, V.; Orengo, J. and Megias, M.D. (2004). Influence of two plant extracts on broilers performance, digestibility, and digestive organ size. Poultry Science, 83: 169-174.
Kabouche, A.; Kabouche, Z. and Bruneau, C. (2005). Analysis of the essential oil of Thymus numidicus (Poiret) from Algeria. Flavour and Fragrance Journal, 20: 235-6.
Lavina, S.; Gabi, D.; Drinceano, D.; Stef, D.; Daniela, M.; Julean, C. et al. (2009). The effect of medicinal plants and plant extracted oils on broiler duodenum morphology and immunological profile. Journal of Romanian Society of Biological Sciences. 14: 4606-4614.
Lee, S.J.; Umano, K.; Shibamoto, T. and Lee, K.G. (2005). Identification of volatitle components in basil (Ocimum basilicum L.) and thyme leaves (Thymus vulgaris L.) and their antioxidant properties. Food Chemistry, 91: 131-137.
Manafi, M.; Hedayati, M. and Arak, H. (2018). The effect of concomitant use of ethanolic mixture extractions of Thyme and Oregano on performance and morphology of gastrointestinal tract in broilers fed contaminated feed with Aflatoxin B1. Journal of Animal Science Research, 38: 1-16.
Nobakht, A.; Azarfar, S.; Mehmannavaz, Y. and Ghalehnovei, A. (2014). Effect of using different levels of pennyroyal (Mentha Plugium L.) and Thyme (Thymus Vulgaris) medicinal plants on performance and blood metabolites of Japanese laying quails. Animal Science Journal, 109: 3-14.
NRC (1994). Nutrient requirements of poultry. Ninth Revised Edition, 1994, National Academy Press, Washington D.C.
Ocak, N.; Erener, F.; Burak, A.K.; Sunga, M.; Altop, A. and Ozmen, A. (2008). Performance of broilers fed diets supplemented with dry peppermint (Mentha piperita) or thyme (Thymus vulgaris L.) leaves as growth promoter source. Czech Journal of Animal Science, 53: 169-175.
Pirmohammadi, A.; Daneshyar, M.; Farhoomand, P.; Aliakbarlu, J. and Hamian, F. (2016a). Effects of Thymus vulgaris and Mentha pulegium on colour, nutrients and peroxidation of meat in heat-stressed broilers. South African Journal of Animal Science, 46: 278-284.
Pirmohammadi, A., Daneshyar, M. and Farhoomand, P. (2016b). Effect of Thymus vulgaris and Mentha pulegium powders on performance, carcass characteristics and some blood parameters of broilers under heat stress condition. Iranian Veterinary Journal, 20: 11: 12-25.
Qureshi, M.A. and Havenstein, G.B. (1994). A comparison of the immune performance of a 1991 commercial broiler with a 1957 randombred strain when fed “typical” 1957 and 1991 broiler diets. Poultry Science, 73: 1805-1812.
Saki, A.A.; Kalantar, M. and Khoramabadi, V. (2014). Effects of drinking thyme essence (Thymus vulgaris L.) on growth performance, immune response and intestinal selected bacterial population in broiler chickens. Poultry Science Journal, 2: 113-123.
Sikkema, J.; dse Bont, J.A.M. and Poolman, B. (1994). Interactions of cyclic hydrocarbons with biological membranes. Journal of Biological Chemistry, 269: 8022-8028.
Ultee, A. and Smid, E.J. (2001). Influence of carvacrol on growth and toxin production by Bacillus cereus. International Journal of Food Microbiology, 64, 373-378.
Vakiloddin, S.; Fuloria, N.; Fuloria, S.; Dhanaraj, S.A.; Balaji, K. and Karupiah, S. (2015). Evidences of hepatoprotective and antioxidant effect of Citrullus colocynthis fruits in paracetamol induced hepatotoxicity. Pakistan Journal of Pharmacology Science, 28: 951-957.
Vuorte, J.; Jansson, S.E. and Repo, H. (2001). Evaluation of red blood cell lysing solutions in the study of neutrophil oxidative burst by the DCFH assay. Cytometry. 43:290-296.