• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
مجله دامپزشکی ایران
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 13 (1396)
دوره دوره 12 (1395)
دوره دوره 11 (1394)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 10 (1393)
دوره دوره 9 (1392)
دوره دوره 8 (1391)
صالح, حسن, گلیان, ابوالقاسم, کرمانشاهی, حسن, میرکزهی, محمد طاهر, آگاه, محمد جواد. (1394). آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی، آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران, 11(3), 67-79. doi: 10.22055/ivj.2015.11590
حسن صالح; ابوالقاسم گلیان; حسن کرمانشاهی; محمد طاهر میرکزهی; محمد جواد آگاه. "آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی، آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی". مجله دامپزشکی ایران, 11, 3, 1394, 67-79. doi: 10.22055/ivj.2015.11590
صالح, حسن, گلیان, ابوالقاسم, کرمانشاهی, حسن, میرکزهی, محمد طاهر, آگاه, محمد جواد. (1394). 'آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی، آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی', مجله دامپزشکی ایران, 11(3), pp. 67-79. doi: 10.22055/ivj.2015.11590
صالح, حسن, گلیان, ابوالقاسم, کرمانشاهی, حسن, میرکزهی, محمد طاهر, آگاه, محمد جواد. آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی، آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی. مجله دامپزشکی ایران, 1394; 11(3): 67-79. doi: 10.22055/ivj.2015.11590

آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی، آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی

مقاله 7، دوره 11، شماره 3، پاییز 1394، صفحه 67-79  XML اصل مقاله (330 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22055/ivj.2015.11590
نویسندگان
حسن صالح 1؛ ابوالقاسم گلیان2؛ حسن کرمانشاهی3؛ محمد طاهر میرکزهی4؛ محمد جواد آگاه5
1مجتمع آموزش عالی سراوان
2دانشگاه فردوسی مشهد
3استاد تغذیه طیور دانشگاه فردوسی مشهد،
4استادیار گروه تغذیه طیور مجتمع آموزش عالی سراوان
5استادیار پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی فارس،
چکیده
    این پژوهش به منظور بررسی آثار α-توکوفرول استات، پوست و عصاره‌ی پوست انار بر پاسخ سیستم ایمنی هومورال و سلولی، آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و شاخص‌های خونی جوجه‌های گوشتی، انجام شده است.  در این تحقیق، تعداد 384 قطعه جوجه‌ی گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی، با 8 تیمار غذایی و 4 تکرار 12 جوجه‌ای در هر واحد آزمایشی، به مدت 42 روز تغذیه شدند.  هشت تیمار غذایی، شامل جیره‌ی شاهد فاقد افزودنی، جیره‌ی شاهد حاوی 200 میلی‌گرم در کیلوگرم α-توکوفرول استات، جیره‌های حاوی 100، 200 و 300 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره‌ی پوست انار و جیره‌های حاوی 1، 2 و 3 گرم در کیلوگرم پوست انار بودند.  به منظور بررسی تغییرهای سیستم ایمنی، تغییرهای تیتر آنتی‌بادی با تزریق گلبول قرمز خون گوسفند در 26 و 32 روزگی مورد بررسی قرار گرفت.  در سن 28 روزگی، 2 پرنده از هر گروه آزمایشی به وسیله‌ی فیتو هموگلوتنین، چالش شدند و پاسخ به آن برای بررسی سیستم ایمنی سلولی مورد ارزیابی قرار گرفت.  با خون‌گیری از 2 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی، اندازه‌گیری میزان کلسترول، تری گلیسرید،LDL  سرم خون و آنزیم‌های کبدی AST و  ALTدر روزهای 42 انجام شد.  میزان اکسیداسیون با اندازه‌گیری مالون‌دی‌آلدئید MDA و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی پلاسما مورد بررسی قرار گرفت.  نتایج، نشان داد که پاسخ سیستم ایمنی هومورال در جوجه‌های تغذیه شده با جیره‌های حاوی α-توکوفرول استات و عصاره‌ی پوست انار، بهبود یافت (05/0p<)؛ اما چالش با فیتوهموگلوتنین، سیستم ایمنی سلولی جوجه‌ها را تحت تأثیر قرار نداد (05/0p>). میزان آنزیم‌های آنتی اکسیدانی، MDA و تری‌گلیسرید در جوجه‌های تغذیه شده با عصاره‌ی پوست انار و α-توکوفرول تغییرهای معنی‌داری را نشان داد (05/0p<)؛ ولی سایر شاخص‌های خونی و آنزیم‌های کبدی، تحت تأثیر قرار نگرفتند.  در مجموع، افزودن 200 و 300 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره‌ی پوست انار به جیره‌ی جوجه‌های گوشتی، سبب بهبود پاسخ سیستم ایمنی، کاهش اکسیداسیون و تری‌گلیسرید خون  شده است.
کلیدواژه‌ها
اسیدهای چرب؛ آنتی‌اکسیدان؛ پوست انار؛ ترکیبات فنلی
موضوعات
علوم پایه
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 3,357
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 2,776
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.