@article { author = {saleh, hassan and گلیان, ابوالقاسم and کرمانشاهی, حسن and میرکزهی, محمد طاهر and آگاه, محمد جواد}, title = {Effects of natural antioxidant on the immune response, antioxidant enzymes and hematological broilers chickens}, journal = {Iranian Veterinary Journal}, volume = {11}, number = {3}, pages = {67-79}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {1735-6873}, eissn = {2676-704X}, doi = {10.22055/ivj.2015.11590}, abstract = {    This study was carried out to evaluate the effects of dietary α-tocopherol (α-Toc), pomegranate peel extract (PPE) and pomegranate peel (PP) on humoral and cellular immune response, antioxidant enzymes and hematological in broiler chickens. Three hundred and eighty four 1-d-old male broiler chickens (Ross 308) were randomly allocated to 8 groups (4 replicate pens of 12 birds per each), and fed for 42 days. Eight dietary treatments were including; control diet without supplement, control diet mixed with 200 mg/kg α-Toc, and 100, 200 and 300 mg/kg PPE, and 1, 2 and 3 g/kg PP. For evaluation of changes in the immune system, variations of antibody titer by injection of sheep red blood cells were measured at 26 and 32 days ages. At of 28 days of ages, two birds per each experimental group were challenged by phytohemagglutinin and the response was determined to evaluate the cellular immune system. At 41 days of ages, 2 birds per each replicate were bled for assessing cholesterol, triglycerides, LDL blood serum and liver enzymes AST. The oxidation was evaluated by measuring of malondialdehyde MDA and antioxidant enzymes. The results showed that the humoral immune response in chickens fed diets containing α-tocopherol acetate and pomegranate extract peel was improved (p<0.05). However, cellular immune response did not effect by phytohemagglutinin challenge (p>0.05). Antioxidant enzymes Activity, triglycerides, and MDA were influenced by supplementation of diets with α-tocopherol acetate and extract pomegranate peel (p>0.05). Whereas, other hematologic parameters and liver enzymes were not affected. In conclusion, dietary supplementation with 200 and 300 mg/kg pomegranate peel extract PPE may improve immune system response, reducing oxidation and triglyceride levels of broiler chickens.}, keywords = {Fatty Acid,Antioxidant,Peel pomegranate,Phenolic compound}, title_fa = {آثار آنتی اکسیدان های طبیعی بر پاسخ سیستم ایمنی، آنزیم های آنتی اکسیدانی و شاخص های خونی جوجه های گوشتی}, abstract_fa = {    این پژوهش به منظور بررسی آثار α-توکوفرول استات، پوست و عصاره‌ی پوست انار بر پاسخ سیستم ایمنی هومورال و سلولی، آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی و شاخص‌های خونی جوجه‌های گوشتی، انجام شده است.  در این تحقیق، تعداد 384 قطعه جوجه‌ی گوشتی نر یک روزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی، با 8 تیمار غذایی و 4 تکرار 12 جوجه‌ای در هر واحد آزمایشی، به مدت 42 روز تغذیه شدند.  هشت تیمار غذایی، شامل جیره‌ی شاهد فاقد افزودنی، جیره‌ی شاهد حاوی 200 میلی‌گرم در کیلوگرم α-توکوفرول استات، جیره‌های حاوی 100، 200 و 300 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره‌ی پوست انار و جیره‌های حاوی 1، 2 و 3 گرم در کیلوگرم پوست انار بودند.  به منظور بررسی تغییرهای سیستم ایمنی، تغییرهای تیتر آنتی‌بادی با تزریق گلبول قرمز خون گوسفند در 26 و 32 روزگی مورد بررسی قرار گرفت.  در سن 28 روزگی، 2 پرنده از هر گروه آزمایشی به وسیله‌ی فیتو هموگلوتنین، چالش شدند و پاسخ به آن برای بررسی سیستم ایمنی سلولی مورد ارزیابی قرار گرفت.  با خون‌گیری از 2 قطعه پرنده در هر واحد آزمایشی، اندازه‌گیری میزان کلسترول، تری گلیسرید،LDL  سرم خون و آنزیم‌های کبدی AST و  ALTدر روزهای 42 انجام شد.  میزان اکسیداسیون با اندازه‌گیری مالون‌دی‌آلدئید MDA و آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی پلاسما مورد بررسی قرار گرفت.  نتایج، نشان داد که پاسخ سیستم ایمنی هومورال در جوجه‌های تغذیه شده با جیره‌های حاوی α-توکوفرول استات و عصاره‌ی پوست انار، بهبود یافت (05/0p<)؛ اما چالش با فیتوهموگلوتنین، سیستم ایمنی سلولی جوجه‌ها را تحت تأثیر قرار نداد (05/0p>). میزان آنزیم‌های آنتی اکسیدانی، MDA و تری‌گلیسرید در جوجه‌های تغذیه شده با عصاره‌ی پوست انار و α-توکوفرول تغییرهای معنی‌داری را نشان داد (05/0p<)؛ ولی سایر شاخص‌های خونی و آنزیم‌های کبدی، تحت تأثیر قرار نگرفتند.  در مجموع، افزودن 200 و 300 میلی‌گرم در کیلوگرم عصاره‌ی پوست انار به جیره‌ی جوجه‌های گوشتی، سبب بهبود پاسخ سیستم ایمنی، کاهش اکسیداسیون و تری‌گلیسرید خون  شده است.}, keywords_fa = {اسیدهای چرب,آنتی‌اکسیدان,پوست انار,ترکیبات فنلی}, url = {https://www.ivj.ir/article_11590.html}, eprint = {https://www.ivj.ir/article_11590_be61e9455d044889de78182abfdd10d0.pdf} }