تأثیر سطوح مختلف آرد میوه بلوط بر بیان ژن‌های IL-5 و IL-6 در بافت بورس فابریسیوس جوجه‌های گوشتی

نوع مقاله : مقاله پژوهشی

نویسندگان

1 دانش‌آموخته کارشناسی ارشد ژنتیک و اصلاح دام، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران

2 دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران

3 دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، یاسوج، ایران

چکیده

    امروزه اهمیت میوه بلوط به عنوان یک ماده غذایی به عنوان جایگزین ذرت در صنعت طیور شناخته شده است.  این میوه حاوی مقادیر قابل توجهی از ترکیبات فنلی مانند تانن است که استفاده از آن را در رژیم­های غذایی طیور محدود می­کند.  به طور کلی، مواد غذایی حاوی ترکیبات فنلی می­توانند بر بیان ژن­ها در سیستم ایمنی بدن تأثیر بگذارند.  بنابراین، هدف از مطالعه حاضر بررسی تأثیر سطوح مختلف آرد میوه بلوط بر بیان ژن­های اینترلوکین -5 و  اینترلوکین -6 در بافت بورس فابریسیوس جوجه­های گوشتی بود.  بدین منظور، از سه جیره آزمایشی حاوی صفر، 15 درصد و 20 درصد آرد میوه بلوط برای تغذیه جوجه‌های گوشتی در یک دوره پرورشی 42 روزه استفاده شد.  در پایان دوره، از 6 قطعه از جوجه‌های مربوط به هر تیمار (تعداد تکرار برای هر تیمار) پس از کشتار نمونه بافت بورس فابریسیوس جدا سازی و RNA کل از هر کدام استخراج گردید.  بیان ژن‌ها بررسی و با ژن بتا اکتین نرمال­سازی شد.  داده‌های حاصل از بیان ژن­های هدف و مرجع با استفاده از نرم­افزار Rest 2009 V2.0.13 ارزیابی آماری گردید.  نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد بیان ژن IL-6 در بافت بورس فابریسیوس در بین تیمارهای مختلف نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی‌داری نداشت اگر چه بیان آن در تیمار 20 درصد آرد میوه بلوط روند کاهشی نشان داد، اما در هر دو تیمار 15 و 20 درصد آرد میوه بلوط نسبت به تیمار شاهد بیان ژن اینترلوکین IL-5 در بافت بورس فابریسیوس به طور معنی‌داری کاهش یافت.  به طور کلی جایگزینی 15 تا 20 درصد ذرت جیره با آرد میوه بلوط به علت افزایش ترکیبات فنولی جیره می­تواند منجر به کاهش بیان ژن­های سیستم ایمنی در بافت بورس فابریسیوس در جوجه­های گوشتی گردد.  از این رو، پیشنهاد می­گردد از سطوح کم­ترآرد میوه بلوط در جیره جوجه­های گوشتی استفاده گردد.

کلیدواژه‌ها


Arabiyan, E., Hashemi, S.R., Yamchi, A., Davoodi H., & Rostami, S. (2019). Evaluation of NF-kB gene expression in liver tissue of broiler chickens fed with silver nanoparticles as an indicator of inflammation induction in heat stress conditions. Research on Animal Production, 10(24), 103-111.
Banks, W. A., Kastin, A. J., & Gutierrez, E. G. (1994). Penetration of interleukin-6 across the murine blood-brain barrier. Neuroscience letters, 179(1-2), 53-56.
Bouderoua, K., & Selselet-Attou, G. (2003). Fatty acid composition of abdominal adipose tissue in broilers fed green-oak (Quercus ilex), cork oak acorn (Quercus Suber L.) based diets. Animal Research, 52(4), 377-382.
Council, N. R. (1994). Nutrient Requirement of Poultry. 9th revised editionNational Academic Press. Washington, DC, USA.
Den Hartog, G., Savelkoul, H. F., Schoemaker, R., Tijhaar, E., Westphal, A. H., De Ruiter, T., Van De Weg-schrijver, E., & Van Neerven, R.J. (2011). Modulation of human immune responses by bovine interleukin-10. PloS one, 6(3), e18188.
Dugo, L., Belluomo, M. G., Fanali, C., Russo, M., Cacciola, F., Maccarrone, M., & Sardanelli, A. M. (2017). Effect of cocoa polyphenolic extract on macrophage polarization from proinflammatory M1 to anti-inflammatory M2 state. Oxidative Medicine and Cellular Longevity, 6293740.
Fujioka, S., Niu, J., Schmidt, C., Sclabas, G. M., Peng, B., Uwagawa, T., Li, Z., Evans, D.B., Abbruzzese, J.L., & Chiao, P.J. (2004). NF-κB and AP-1 connection: mechanism of NF-κB-dependent regulation of AP-1 activity. Molecular and Cellular Biology, 24(17), 7806-7819.
Ghorbani, F., & Muhaghegh-Dolatabady, M. (2017). Expression analysis of trypsin gene in pancreatic tissue of broiler chicken fed diets containing oak acorn. Iranian Journal of Animal Science, 48(3), 363-370.
Goya, L., Martín, M. Á., Sarriá, B., Ramos, S., Mateos, R., & Bravo, L. (2016). Effect of cocoa and its flavonoids on biomarkers of inflammation: studies of cell culture, animals and humans. Nutrients, 8(4), 212.
Hamou, H., Bouderoua, K., Sisbane, I., & Mourot, J. (2012). Effect of green oak acorn based diet on performance and fatty acid composition of cooked breast meat. International Journal of Applied Animal Sciences, 1, 94-101.
Hosseini-Vashan, S., Golian, A., Yaghobfar, A., Zarban, A., Afzali, N., & Esmaeilinasab, P. (2012). Antioxidant status, immune system, blood metabolites and carcass characteristic of broiler chickens fed turmeric rhizome powder under heat stress. African Journal of Biotechnology, 11(94), 16118-16125.
Kumari, M., & Jain, S. (2012). Tannins: An antinutrient with positive effect to manage diabetes. Research Journal of Recent Sciences ISSN, 2277, 2502.
Lagha, A. B., & Grenier, D. (2016). Tea polyphenols inhibit the activation of NF-κB and the secretion of cytokines and matrix metalloproteinases by macrophages stimulated with Fusobacterium nucleatum. Scientific Reports, 6(1), 1-11.
Lee, A., Dal Pont, G. C., Farnell, M. B., Jarvis, S., Battaglia, M., Arsenault, R. J., & Kogut, M. H. (2021). Supplementing chestnut tannins in the broiler diet mediates a metabolic phenotype of the ceca. Poultry Science, 100(1), 47-54.
Lee, Y., Owens, C., & Meullenet, J. (2008). On the quality of commercial boneless skinless broiler breast meat. Journal of Food Science, 73(6), S253-S261.
Liu, H., Zhang, M., Han, H., Yuan, J., and Li, Z. (2010). Comparison of the expression of cytokine genes in the bursal tissues of the chickens following challenge with infectious bursal disease viruses of varying virulence. Virology Journal, 7(1), 1-9.
Makkar, H. (2003). Effects and fate of tannins in ruminant animals, adaptation to tannins, and strategies to overcome detrimental effects of feeding tannin-rich feeds. Small Ruminant Research, 49(3), 241-256.
Mao, T. K., Powell, J., Van de Water, J., Keen, C. L., Schmitz, H. H. Hammerstone, J. F., & Gershwin, M. E. (2000). The effect of cocoa procyanidins on the transcription and secretion of interleukin 1β in peripheral blood mononuclear cells. Life Sciences, 66(15), 1377-1386.
Maroon, J. C., Bost, J. W., & Maroon, A. (2010). Natural anti-inflammatory agents for pain relief. Surgical Neurology International, 1.
Marzo, F., Tosar, A., & Santidrian, S. (1990). Effect of tannic acid on the immune response of growing chickens. Journal of Animal Science, 68(10), 3306-3312.
Moradalipour, A., Muhaghegh-Dolatabady, M., & Houshmand, M. (2019). Effects of Different Levels of oak acorn in the diet on Pancreatic Weight and expression of pancreatic Charboxypeptidase gene in Broiler Chickens. Animal Sciences Journal, 31(121), 39-52. (in persia)
Mueller, M., Hobiger, S., & Jungbauer, A. (2010). Anti-inflammatory activity of extracts from fruits, herbs and spices. Food Chemistry, 122(4), 987-996.
Nobakht, E., & Muhaghegh-Dolatabady, M. (2018). Expression analysis of IFN-γ, IL-2 and IL-13 genes in Thymus tissue of broiler chickens fed with different levels of oak acorn. Genetic Novin, 2, 197-203. (in persia)
Nobakht, E. & Muhaghegh Dolatabady, M. (2019). Effect of Feeding Oak Acorn on Expression of IL-2, IL-13 and IFN-γ Genes in Bursa Fabricius Tissue of Broiler Chickens. Poultry Science Journal, 7(2), 95-100.
Pietta, P. G. (2000). Flavonoids as antioxidants. Journal of Natural Products, 63(7), 1035-1042.
Sabahi, R., & Nazari, M. (2020). The Effect of Vitex Agnuse Castus fruit powder on hypothalamic GnRH gene expression in laying hens. Research On Animal Production (Scientific and Research), 11(30), 92-100. (in persia)
Saeidi, F., Houshmand, M., Parsaei, S., & Zarrin, M. (2017). Potential of oak acorn with and without polyethylene glycol as an alternative to corn in broiler diets. South African Journal of Animal Science, 47(6), 895-903.
Saleh, H., Golian, A., Kermanshahi, H., Mirakzehi, M. T., & Agah, M. J. (2015). Effects of natural antioxidant on the immune response, antioxidant enzymes and hematological broilers chickens. Iranian Veterinary Journal, 11(3), 67-69. (in persian)
Santidrian, S., & Marzo, F. (1989). Effect of feeding tannic acid and kidney bean (Phaseolus vulgaris) on the intestinal absorption of D‐galactose and L‐leucine in chickens. Journal of the Science of Food and Agriculture, 47(4), 435-442.
Tomita, M.; Irwin, K. I.; Xie, Z. J. and Santoro, T. J. (2002). Tea pigments inhibit the production of type 1 (TH1) and type 2 (TH2) helper T cell cytokines in CD4+ T cells. Phytotherapy Research, 16(1), 36-42.
Yang, F., Lei, X., Rodriguez-Palacios, A., Tang, C., & Yue, H. (2013). Selection of reference genes for quantitative real-time PCR analysis in chicken embryo fibroblasts infected with avian leukosis virus subgroup J. BMC research notes, 6(1), 1-5.