TY - JOUR ID - 155150 TI - ردیابی باکتری اشریشیاکلی و سموم آن در مواد غذایی با واسطه نانو ذرات کوانتومی کربن کنژوگه به آنتی‌بادی JO - نشریه دامپزشکی ایران JA - IVJ LA - fa SN - 1735-6873 AU - ویسی, مسعود AU - مکتبی, سیاوش AU - رمضانی, زهرا AU - خسروی, محمد AD - دانشجوی دکترای بهداشت مواد غذایی، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران AD - دانشیار، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران AD - استاد، گروه شیمی دارویی و مرکز تحقیقات سم‌شناسی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، اهواز، ایران AD - دانشیار، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 18 IS - 2 SP - 113 EP - 123 KW - آنتی‌ژن KW - آنتی‌بادی KW - ذرات کوانتوم کربن KW - فلئوروسنس DO - 10.22055/ivj.2020.230708.2261 N2 -     در این تحقیق، امکان استفاده از ذرات کوانتوم کربن برای تشخیص و تعیین مقدار آنتی‌ژن با هدف تشخیص باکتری و سموم در مواد غذایی مورد بررسی قرار گرفت.  ذرات کوانتوم کربن با استفاده از اسید سیتریک و اتیلن آمین­دی­آمین تولید شدند.  تولید آنتی‌بادی پلی‌کلونال ضد باکتری اشریشیا کلی با ایمن­سازی خرگوش و جداسازی آنتی­بادی­های IgG از سرم­هیپرایمن با روش کروماتوگرافی تعویض یونی انجام شد.  تولید نانوذرات کوانتوم دات با روش­های FTIR و میکروسکوپ نیروی اتمی با راندمان 67 درصد تأیید شد.  اتصال ذرات کوانتوم کربن به آنتی‌بادی پلی‌کلونال ضد اشریشیا کلی با استفاده از EDC-NHS انجام شد؛ شکل­گیری مناسب و پایداری مجتمع حداقل به مدت 6 ماه، به تریتیب با روش­های الیزا و فلئورومتری تأیید شد.  افزودن غلظت‌های افزایشی باکتری اشریشیاکلی به کمپلکس مذکور، باعث کاهش نشر فلوروسنس ذرات کوانتوم کربن وابسته به غلظت آنتی­ژن در طول‌موج ۴۴۰ نانومتر با تحریک در طول‌موج ۳۵۰ نانومتر گردید.  افزایش غلظت باکتری  اشریشیاکلی سبب کاهش بیشتر شدت نشر و به عبارت‌ دیگر منجر به افزایش اختلاف نشر نمونه کونژوگه با نمونه­ی شاهد با حد تشخیص برابر با CFU/mL 30 باکتری شد.  بر اساس نتایج این تحقیق می‌توان از ترکیب کونژوگه ذرات کوانتوم کربن با آنتی‌بادی ضد یک باکتری، آنتی­ژن­های ذره­ای و یا محلول، برای تشخیص و تعیین مقدار آن باکتری یا آنتی­ژن استفاده نمود. UR - https://www.ivj.ir/article_155150.html L1 - https://www.ivj.ir/article_155150_8798ee4453d3ea762126fce797d1190b.pdf ER -