TY - JOUR ID - 152692 TI - بررسی خصوصیات پروبیوتیکی باکتری های اسید لاکتیکی جدا شده از روده ماهی کپور معمولی خوزستان JO - نشریه دامپزشکی ایران JA - IVJ LA - fa SN - 1735-6873 AU - ضیافتی کافی, زهرا AU - پیغان, رحیم AU - مدرسی, سید محمد حسین AU - متوسلی, الهه AU - قربانپور, مسعود AD - دانش آموخته دامپزشکی، گروه علوم درمانگاهی، دانشکده‌ی دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران AD - استاد گروه علوم درمانگاهی، دانشکده‌ی دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران AD - استاد گروه ژنتیک پزشکی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران AD - دانشیار گروه بیوتکنولوژی پزشکی، دانشکده‌ی تکنولوژی پیشرفته، دانشگاه تهران، تهران، ایران AD - استاد گروه پاتوبیولوژی، دانشکده‌ی دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 18 IS - 1 SP - 86 EP - 96 KW - کپور معمولی KW - پروبیوتیک KW - لاکتیک اسید KW - خوزستان DO - 10.22055/ivj.2022.309529.2404 N2 -     در سال­های اخیر تهیه و معرفی باکتری­های با خاصیت پروبیوتیکی مناسب، از اهمیت به سزایی در آبزی پروری برخوردار شده است.  برای هر گونه از ماهیان، باکتری­هایی که از روده­ی همان گونه ماهی جدا می­شود، احتمال موفقیت بیشتری از نظر معرفی به عنوان گونه­ی پروبیوتیکی دارد.  در این مطالعه باکتری­های اسید لاکتیک متنوعی از روده­ی ماهی کپور معمولی استان خوزستان جداسازی و به روش­های بیوشیمیایی و مولکولی (روش PCR و سپس توالی یابی) شناسایی شدند.  برای این منظور تعداد 30 قطعه ماهی کپور معمولی از مزارع مختلف استان صید و از روده­ی آن­ها بر روی محیط­های اختصاصی کشت داده شد.  باکتری­های با خواص پروبیوتیکی جدا شده شامل:  انتروکوکوس گالیناروم، انتروکوکوس کازیلوفلاووس، لاکتوکوکوس لاکتیس و استافیلوکوکوس هومینیس بودند.  این باکتری­ها قابلیت رشد در دمای 25 تا 45 درجه­ی سانتی­گراد، پ-اچ بین 3 تا 9، محیط حاوی 1 تا 4 درصد نمک و محیط حاوی نمک­های صفراوی 5/2 تا 5/7 درصد بوده­اند.  از نظر مقاومت در مقابل آنتی­بیوتیک­ها، مقاومت قابل توجهی در مقایسه با باکتری مدل (آئروموناس هیدروفیلا) داشته­اند.  اگرچه نتایج نشان داد این باکتری­ها نسبت به بسیاری از آنتی­بیوتیک­های متداول، حساس بودند.  در  مقایسه فیلوژنی این باکتری­ها، مشخص گردید این گونه­ها از نظر ژنتیکی با گونه­های جدا شده از کشورهای اندونزی، چین، ژاپن، امریکا و هند مشابهت دارند.  این مطالعه اولین مورد شناسایی باکتری­های جنس انتروکوکوس با خواص پروبیوتیکی از ماهی کپور معمولی خوزستان می­باشد. UR - https://www.ivj.ir/article_152692.html L1 - https://www.ivj.ir/article_152692_35baa3ce5fa51e4445d790aba989eae8.pdf ER -