%0 Journal Article %T تأثیر استفاده از نانولیپوزوم ویتامین D3 در جیره بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ مرغان تخم گذار %J نشریه دامپزشکی ایران %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 1735-6873 %A قربانی, محمدرضا %A نوشاد, محمد %A میرزایی, حدیث %D 2023 %\ 02/20/2023 %V 18 %N 4 %P 88-97 %! تأثیر استفاده از نانولیپوزوم ویتامین D3 در جیره بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ مرغان تخم گذار %K تخم مرغ %K عملکرد %K مرغ تخمگذار %K نانولیپوزوم %K ویتامین D %R 10.22055/ivj.2021.241129.2287 %X     به منظور بررسی تأثیر استفاده از سطوح مختلف نانولیپوزوم ویتامین D3 در جیره بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغ مرغان تخمگذار، آزمایشی با 120 قطعه مرغ تخم‌گذار لگهورن (سویه تجاری­‌های لاین W-80)، در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار، پنج تکرار و شش قطعه مرغ در هر تکرار و به مدت شش هفته انجام شد.  تیمارهای آزمایشی 1 و 2 به ترتیب 3300 و 4950 واحد بین‌‌الملل ویتامین D3 و تیمارهای 3 و 4 به ترتیب 3300 و 4950 واحد بین‌‌الملل نانولیپوزوم ویتامین D3 در کیلوگرم خوراک دریافت کردند.  نتایج نشان داد در سه هفته­ی دوم از آزمایش مرغانی که از 4950 واحد بین الملل ویتامین D3 در جیره­ی خود دریافت کرده بودند، نسبت به سایر گروه‌ها مصرف خوراک بیش­تری داشتند.  میزان ویتامین D3 زرده تخم به صورت معنی‌داری با افزایش غلظت ویتامین جیره افزایش یافت.  در مقدار مساوی از ویتامین، استفاده از نانولیپوزوم باعث کاهش محتوای ویتامینی زرده گردید.  غلظت کلسترول زرده­ی تخم به هنگام استفاده از نانولیپوزوم ویتامین افزایش یافت.  نتیجه نشان داد استفاده از نانولیپوزوم ویتامین D3 تأثیر قابل توجهی بر عملکرد و صفات کیفی تخم مرغان تخم­گذار ندارد. %U https://www.ivj.ir/article_168205_d917eebb76b9bcddcaae8cc427214cb7.pdf