%0 Journal Article %T الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و توانایی تشکیل بیوفیلم باکتری اشریشیا کلی جدا شده از گوشت گاوهای کشتار شده در کشتارگاه استان های ایلام و کردستان %J نشریه دامپزشکی ایران %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 1735-6873 %A کهنه پوشی, محمود %A شریفی, آرام %A حیدرزادی, محمدامین %D 2022 %\ 11/22/2022 %V 18 %N 3 %P 87-94 %! الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و توانایی تشکیل بیوفیلم باکتری اشریشیا کلی جدا شده از گوشت گاوهای کشتار شده در کشتارگاه استان های ایلام و کردستان %K اشریشیا کلی %K مقاومت آنتی‌بیوتیکی %K تشکیل بیوفیلم %K گوشت گاو %R 10.22055/ivj.2022.359885.2493 %X     اشریشیا کلی میکروفلورای سیستم گوارشی انسان و حیوان است، اما برخی از سویه­ها به دلیل وجود عوامل بیماری­زا ممکن است باعث بیماری­های مختلف حیوانی و انسانی شوند.  مطالعه­ی حاضر با هدف شناسایی الگوی مقاومت میکروبی و پتانسیل تشکیل بیوفیلم باکتری اشریشیا کلی اخذ شده از گوشت گاوهای کشتارگاه استان­های ایلام و کردستان انجام شد.  از گردن، بازو و ران 90 رأس گاو کشتار شده (45 رأس از ایلام و 45 رأس از کردستان) نمونه­برداری شد.  جداسازی اشریشیا کلی بر اساس کشت بر روی محیط­های کشت انتخابی و افتراقی و آزمایش­های بیوشیمیایی انجام شد. حساسیت آنتی­بیوتیکی و پتانسیل تشکیل بیوفیلم به ترتیب با استفاده از آزمون انتشار دیسک کربی بائر و میکروتیتر پلیت انجام شد.  برای بررسی همبستگی بین حساسیت ضد میکروبی و تشکیل بیوفیلم از آزمون همبستگی اسپیرمن استفاده شد و مقادیر p کمتراز 05/0 به عنوان سطح معنی­داری در نظر گرفته شد.  از 270 نمونه گوشت، 42 جدایه باکتری اشریشیا کلی جدا شد.  در هر دو استان، نمونه­های گرفته شده از ران­ها به طور قابل توجهی بیشتر از گردن و بازوها، واجد باکتری اشریشیا کلی بودند.  بیشترین میزان مقاومت به سولفامتوکسازول و تتراسایکلین (71/85 درصد) و پس از آن آمپی سیلین (95/80 درصد) گزارش شد.  علاوه بر این، تمام جدایه­ها به کولیستین حساس بودند.  بر اساس تست میکروتیتر پلیت، 24 جدایه (14/57 درصد) بیوفیلم قوی، 12 جدایه (57/28 درصد) بیوفیلم متوسط و 6 جدایه (28/14 درصد) بیوفیلم ضعیف بودند.  بین تشکیل بیوفیلم و مقاومت به آنتی­بیوتیک­های آمپی­سیلین، آموکسی­سیلین، آمیکاسین، سیپروفلوکساسین، جنتامایسین، تتراسایکلین و سفتریاکسون همبستگی مثبت معنی­دار مشاهده شد. درصد بالای مقاومت آنتی­بیوتیکی و توانایی قوی تشکیل بیوفیلم جدایه­های اشریشیا کلی به دست آمده از گوشت قرمز نیاز به نظارت مداوم در زنجیره غذایی را نشان می­دهد. %U https://www.ivj.ir/article_161009_983f6857ef36220b0db5a3f72fd319dc.pdf