@article { author = {Ghorbani, Mohammad and Tatar, Ahmad and Jamali, Mohammad reza and Kord Zanganeh, Sadegh}, title = {Effect of using feed additives on performance, carcass traits, immune organs and tibia characteristics of broiler chickens reared in high stocking density}, journal = {Iranian Veterinary Journal}, volume = {14}, number = {3}, pages = {57-68}, year = {2018}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {1735-6873}, eissn = {2676-704X}, doi = {10.22055/ivj.2017.81610.1893}, abstract = {The aim of present study was to evaluate the effect of feed additives on performance, carcass traits, immune organs and tibia characteristics of broiler chickens reared in high stocking density. Two hundred and eighty, one-d old broiler chicks (Ross 308) of both sex were used in a completely randomized design with five treatments and four replicates for 42 days. Dietary treatments included; 1- positive control (PC) (10 chicks/m 2), 2- negative control (NC) (15 chicks/m 2), 3-NC + 500 ppm Purslane extract (PE), 4- NC + 200 ppm probiotic (P) and 5- NC + 500 ppm PE +200ppm P. The results of this experiment showed that feed intake was not affected by stocking density (between PC and NC), however, chicks in NC+PE, NC+P and NC+PE+P groups consumed significantly less than PC in growing and total period (P < 0.05). Body weight gain did not differ among treatments.In grower and overall periods, birds in NC+PE, NC+P and NC+PE+P groups had lower feed conversion ratio rather than PC (P < 0.05). Distal epiphysis diameter of birds in NC+PE+P treatment was significantly higher than NC and PC (P < 0.05). In conclusion, rearing broiler in high stocking density (15 chicks/m2, until 2kg for final body weight) had not adverse effect on performance and use of purslane extract and probiotic can improved feed conversion ratio by reducing feed intake in grower and overall periods.}, keywords = {Stoking density,broiler,purslane extract,probiotics}, title_fa = {تأثیر استفاده از افزودنی‌های خوراکی بر عملکرد، صفات لاشه، اندام های ایمنی و خصوصیات استخوان درشت نی جوجه‏ های گوشتی پرورش یافته در تراکم بالا}, abstract_fa = {ببه‌منظور بررسی اثر استفاده از افزودنی‌های خوراکی بر عملکرد، صفات لاشه، اندام‌های ایمنی و خصوصیات استخوان درشت نی جوجه‏های گوشتی پرورش یافته در تراکم بالا، آزمایشی به مدت 42 روز و با استفاده از 280 قطعه جوجه گوشتی سویه راس، 308 از هر دو جنس در قالب طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار و چهار تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از شاهد مثبت با 10 قطعه جوجه در هر مترمربع، شاهد منفی با 15 قطعه جوجه در هر مترمربع، شاهد منفی به همراه 500 گرم در تن عصاره خرفه، شاهد منفی به همراه 200 گرم در تن پروبیوتیک و شاهد منفی به همراه 500 گرم در تن عصاره خرفه و 200 گرم در تن پروبیوتیک. نتایج این بررسی نشان داد که در دوره رشد و کل دوره آزمایش مصرف خوراک تحت تاثیر افزایش تراکم قرار نگرفت ولی جوجه‌های پرورش ‌یافته در محیط متراکم که از عصاره خرفه، پروبیوتیک و مخلوط آن دو استفاده کرده بودند، مصرف خوراک کم‌تری نسبت به گروه شاهد مثبت داشتند (05/0>P). افزایش وزن بدن تحت تاثیر گروه‌های مختلف آزمایشی قرار نگرفت(05/0P). قطر اپی‌فیز دیستال در گروه استفاده ‌کننده از عصاره خرفه به همراه پروبیوتیک بالاتر از گروه کنترل مثبت و کنترل منفی بود (05/0>P). نتایج این آزمایش نشان داد افزایش تراکم تا 15 قطعه جوجه گوشتی در هر متر مربع با وزن نهایی حدود 2 کیلوگرم به ازای هر جوجه تاثیر منفی بر عملکرد جوجه‌ها ندارد و استفاده از افزودنی‌های غذایی با کاهش مصرف خوراک در دوره رشد و کل باعث بهبود ضریب تبدیل خوراک نسبت به گروه شاهد مثبت گردید.}, keywords_fa = {تراکم گله,جوجه گوشتی,عصاره خرفه,پروبیوتیک}, url = {https://www.ivj.ir/article_74257.html}, eprint = {https://www.ivj.ir/article_74257_214fa2f0156ad08159e78a7bf067990a.pdf} }