@article { author = {Eslamloo, Kh and Falahatkar, B and Saichiro Yokoyama, S and Abbasalizadeh, A}, title = {Effect of fed with graded levels of bovine lactoferrin growth performance, serum and mucus lysozyme activity of juvenile Siberian sturgeon}, journal = {Iranian Veterinary Journal}, volume = {9}, number = {2}, pages = {5-16}, year = {2013}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {1735-6873}, eissn = {2676-704X}, doi = {}, abstract = {    This experiment was carried out to investigate the effect of different levels of dietary lactoferrin on growth performance and innate immune response of juvenile Siberian sturgeon (Acipenser baeri). Fish (26.3 ± 0.2 g) were fed with six different dietary lactoferrin including 0, 100, 200, 400, 800 and 1600 mg/kg for 8 weeks. Growth performance was measured at each 2-week interval. After the feeding trail, blood and mucus samples were collected for estimating hematological and immunological parameters. There was no significant difference between treatments in terms of growth performance (weight gain, specific growth rate, feed conversion ratio, condition factor and hepatosomatic index), during and at the termination of the experiment (P>0.05). White blood cell counts (WBC) and differential WBC count were not affected by dietary supplementation of bovine lactoferrin (P>0.05). Mucus and serum lysozyme activities were not significantly influenced by dietary lactoferrin (P>0.05). Moreover, mucus secretion significantly increased in fish fed 400 mg/kg lactoferrin compared to control group (P<0.05). In spite of the significant increase of mucus secretion in fish fed dietary lactoferrin, it seems that the possibility of using this ingredient as an immunostimulant for Siberian sturgeon is low, but further studies are needed to find the effect of lactoferrin on other related immunological indices.}, keywords = {Siberian sturgeon (Acipenser baerii),immune system,Lactoferrin,growth,Serum,Mucus,Lysozyme}, title_fa = {اثر تغذیه با سطوح مختلف لاکتوفرین گاوی بر عملکرد رشد و فعالیت لایزوزیم سرم و موکوس تاس‌ماهی سیبری جوان}, abstract_fa = {    این مطالعه با هدف بررسی اثرات استفاده از لاکتوفرین به صورت خوراکی روی پارامترهای رشد و ایمنی غیر‌اختصاصی تاس‌ماهی سیبری انجام گردید.  به این منظور شش جیره با سطوح مختلف شامل 0، 100، 200، 400، 800 و 1600 میلی‌گرم لاکتوفرین در هر کیلوگرم غذا تهیه شد و ماهیان با وزن متوسط اولیه 2/0±3/26 گرم به مدت 8 هفته با جیره‌های مذکور تغذیه شدند.  برای سنجش شاخص‌های رشد با فاصله 2 هفته تا انتهای آزمایش، طول کل و وزن در تیمار‌های مختلف اندازه‌گیری شد.  در انتهای آزمایش، برای سنجش میزان پارامترهای ایمنی غیراختصاصی از ماهیان خونگیری به عمل آمد و از موکوس آنها نمونه‌برداری شد.  پارامترهای رشد ماهیان شامل وزن نهایی، فاکتور وضعیت (CF)، وزن کسب شده (WG)، نرخ رشد ویژه (SGR) و ضریب تبدیل غذایی (FCR) در طول مدت آزمایش در تیمار‌های مختلف اختلاف معنی‌داری را نشان نداد (05/0P>).  همچنین تعداد گلبول‌های سفید و درصد افتراقی گلبول‌های سفید شامل مونوسیت، ائوزینوفیل، نوتروفیل و لنفوسیت در تیمارهای مختلف با تغییر سطح لاکتوفرین جیره اختلاف معنی‌داری را نشان نداد (05/0P>).  اختلاف معنی‌داری در فعالیت لایزوزیم سرم و موکوس ماهیان تغذیه شده با سطوح مختلف لاکتوفرین نیز مشاهده نشد (05/0P>).  میزان ترشح موکوس در ماهیانی که از 400 میلی‌گرم لاکتوفرین تغذیه کرده بودند به صورت معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد افزایش یافت (05/0P<).  با توجه به افزایش معنی‌دار ترشح موکوس در تیمار‌های تغذیه کرده از لاکتوفرین این گونه به نظر می‌رسد که پتانسیل لاکتوفرین جهت استفاده به عنوان یک تحریک کننده سیستم ایمنی در تاس‌ماهی سیبری بسیار کم می‌باشد ولی نیاز به مطالعات بیشتر و اندازه‌گیری سایر پارامترهای ایمنی مرتبط دارد.}, keywords_fa = {تاس‌ماهی سیبری,سیستم ایمنی,لاکتوفرین,سرم,موکوس,لایزوزیم,رشد}, url = {https://www.ivj.ir/article_2985.html}, eprint = {https://www.ivj.ir/article_2985_4e0d8ab7bccbb60054568c0b79d33bdb.pdf} }