@article { author = {رشیدی مجد, طاهره and میرزاده, خلیل and چاجی, مرتضی and مموئی, مرتضی and زارعی, مهدی}, title = {Effect of diet contains different levels of Trachyspermum copticum seed and Vitamin E on egg quality characteristics, performance and blood antioxidant status in laying hens}, journal = {Iranian Veterinary Journal}, volume = {11}, number = {3}, pages = {35-45}, year = {2015}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {1735-6873}, eissn = {2676-704X}, doi = {10.22055/ivj.2015.11585}, abstract = {    In this study the effects of feeding Trachyspermum copticum seed and vitamin E on egg quality, hen performance and blood antioxidant status  were investigated. A total number of 216 Hy-Line W-36 laying hens at 70-week of age were randomly allocated to 6 treatments with 3 replicates in a complete randomized design. Laying hens were fed on the experimental diets, using four levels (0, 1, 2 and 3%) from Trachyspermum  copticum powder as natural antioxidant, in comparison to two levels of vitamin E (100 and 200 mg/kg diet) for 10 weeks. Results showed that increasing Trachyspermum copticum powder level from 0 to 30 g/kg of diet increased plasma antioxidant capacity (P<0.05) but reduced malondialdehyde (MDA) content of serum (P>0.05). Results that Vitamin E supplementation had no significant effect on the MDA levels of serum but reduced their MDA levels, moreover significantly increased plasma antioxidant capacity, in comparison to the control group (P<0.05). All laying hens had similar laying rate, average egg weight, egg mass and feed conversion. Feed consumption of hens fed diets containing 1% Trachyspermum copticum powder  were significantly lower  than  the other group.  Experimental diet increased the yolk color in comparison to the control group (P<0.05). It would be concluded from this study that Trachyspermum  copticum could be used as natural antioxidant during laying period. }, keywords = {Trachyspermum copticum,Vitamin E,performance,Antioxidant,Laying hen}, title_fa = {اثر جیره‌های حاوی سطوح مختلف دانه زنیان و ویتامین E بر خصوصیات کیفی تخم‌مرغ، عملکرد و وضعیت آنتی‌اکسیدانی خون در مرغ‌های تخمگذار}, abstract_fa = {    این پژوهش به منظور بررسی اثر تغذیه با دانه‌ی زنیان و ویتامین E بر خصوصیات کیفی، عملکرد و وضعیت آنتی‌اکسیدانی خون مرغان تخم‌گذار انجام شده است.  در این تحقیق تعداد 216 قطعه مرغ تخم‌گذار های‌لاین W-36 با سن 70 هفته به طور تصادفی به 6 تیمار با سه تکرار در قالب طرح کاملاً تصادفی تقسیم شدند.  مرغ‌ها با جیره‌های آزمایشی حاوی 0، 1، 2 و 3 درصد پودر دانه‌ی زنیان به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی، در مقایسه با دو سطح از ویتامین E (100 و 200 میلی‌گرم بر کیلوگرم جیره) به مدت 10 هفته تغذیه شدند.  نتایج نشان داد که افزایش سطح پودر دانه‌ی زنیان در جیره از 0 تا 30 گرم بر کیلوگرم جیره، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی پلاسما را افزایش می‌دهد (05/0P<)؛ اما موجب کاهش مقدار مالون‌دی‌آلدئید (MDA) سرم می‌گردد (05/0P>).  همچنین افزودن ویتامین E به جیره، اثر معنی‌داری بر سطح MDA سرم ندارد اما آن را کاهش می‌دهد؛ علاوه بر این، موجب افزایش معنی‌دار ظرفیت آنتی‌اکسیدانی خون در مقایسه با گروه کنترل می‌شود (05/0P<).  همه‌ی مرغ‌ها دارای میزان تخم‌گذاری، میانگین وزن تخم‌مرغ، توده‌ی تخم‌مرغ و ضریب تبدیل خوراک مشابه بودند.  مصرف خوراک مرغ‌های تغذیه شده با جیره‌های حاوی 1 درصد پودر دانه‌ی زنیان به طور معنی‌داری، پایین‌تر از سایر گروه‌ها بود.  جیره‌های آزمایشی، رنگ زرده را در مقایسه با گروه کنترل، افزایش دادند (05/0P<).  این مطالعه، نشان داد که دانه‌ی زنیان این قابلیت را دارد که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی در طی تخمگذاری استفاده شود.}, keywords_fa = {زنیان,ویتامین E,عملکرد,آنتی‌اکسیدان,مرغ تخم‌گذار}, url = {https://www.ivj.ir/article_11585.html}, eprint = {https://www.ivj.ir/article_11585_263c9e3b09221a2b35265309e08ee14b.pdf} }