• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
مجله دامپزشکی ایران
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 14 (1397)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
دوره دوره 13 (1396)
دوره دوره 12 (1395)
دوره دوره 11 (1394)
دوره دوره 10 (1393)
دوره دوره 9 (1392)
دوره دوره 8 (1391)
باجلان, بهروز, ذاکری, محمد, موسوی, سید محمد, یاوری, وحید, رجب زاده, ابراهیم. (1397). اثرات ترکیبی اینولین و باکتری اینتروکوکوس فاسیوم در جیره غذایی بچه ماهیان بنی، Mesopotamichthys sharpeyi بر شاخص‌های خون شناسی، بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش‌های محیطی. مجله دامپزشکی ایران, 14(2), 25-38. doi: 10.22055/ivj.2017.65672.1825
بهروز باجلان; محمد ذاکری; سید محمد موسوی; وحید یاوری; ابراهیم رجب زاده. "اثرات ترکیبی اینولین و باکتری اینتروکوکوس فاسیوم در جیره غذایی بچه ماهیان بنی، Mesopotamichthys sharpeyi بر شاخص‌های خون شناسی، بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش‌های محیطی". مجله دامپزشکی ایران, 14, 2, 1397, 25-38. doi: 10.22055/ivj.2017.65672.1825
باجلان, بهروز, ذاکری, محمد, موسوی, سید محمد, یاوری, وحید, رجب زاده, ابراهیم. (1397). 'اثرات ترکیبی اینولین و باکتری اینتروکوکوس فاسیوم در جیره غذایی بچه ماهیان بنی، Mesopotamichthys sharpeyi بر شاخص‌های خون شناسی، بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش‌های محیطی', مجله دامپزشکی ایران, 14(2), pp. 25-38. doi: 10.22055/ivj.2017.65672.1825
باجلان, بهروز, ذاکری, محمد, موسوی, سید محمد, یاوری, وحید, رجب زاده, ابراهیم. اثرات ترکیبی اینولین و باکتری اینتروکوکوس فاسیوم در جیره غذایی بچه ماهیان بنی، Mesopotamichthys sharpeyi بر شاخص‌های خون شناسی، بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش‌های محیطی. مجله دامپزشکی ایران, 1397; 14(2): 25-38. doi: 10.22055/ivj.2017.65672.1825

اثرات ترکیبی اینولین و باکتری اینتروکوکوس فاسیوم در جیره غذایی بچه ماهیان بنی، Mesopotamichthys sharpeyi بر شاخص‌های خون شناسی، بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش‌های محیطی

مقاله 3، دوره 14، شماره 2 - شماره پیاپی 59، تابستان 1397، صفحه 25-38  XML اصل مقاله (397.24 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22055/ivj.2017.65672.1825
نویسندگان
بهروز باجلان1؛ محمد ذاکری email 2؛ سید محمد موسوی2؛ وحید یاوری2؛ ابراهیم رجب زاده3
1دانش آموخته کارشناسی ارشد تکثیر و پرورش آبزیان، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
2دانشیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
3استادیار گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی دریا، دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر
چکیده
این مطالعه با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف مکمل غذایی ترکیبی پری بیوتیک و پروبیوتیک بر شاخص‌های خون شناسی، ترکیبات بیوشیمیایی سرم و مقاومت در برابر تنش‌های محیطی در ماهیان بنی (Mesopotamichthys sharpeyi) طراحی گردید. تعداد 600 عدد ماهی با میانگین وزن اولیه 2۰/83±0/۳ گرم در 15 مخزن ذخیره‌سازی شدند. پنج تیمار غذایی حاوی پنج سطح ترکیبی، شامل تیمار اول (شاهد)، تنها حاوی جیره غذایی پایه و فاقد مکمل ترکیبی، تیمار دوم، ۵/۰ گرم در هر کیلوگرم غذای پایه، تیمار سوم، ۱ گرم در هر کیلوگرم غذای پایه، تیمار چهارم، ۵/۱ گرم در هر کیلوگرم غذای پایه و تیمار پنجم ۲ گرم در هر کیلوگرم غذای پایه مکمل ترکیبی پروبیوتیک اینتروکوکوس فاسیوم (CFU/KG 1011×5) و پری بیوتیک اینولین افزوده و با سه تکرار به مدت 60 روز دوره آزمایش، در نظر گرفته شدند. نتایج شاخص‌های خونی بطور معنی‌داری افزایش تعداد گلبول‌های سفید و هماتوکریت و همچنین کاهش متوسط غلظت هموگلوبین گلبولی و تعداد گلبول‌های قرمز در تیمارهای آزمایشی را نشان داد. بیشترین میزان شاخص گلبول‌های سفید در تیمار 4 و بیشترین درصد هماتوکریت و متوسط حجم گلبولی بطور معنی‌داری در تیمار 5 مشاهده شد. در شاخص‌های بیوشیمیایی سرم نیز افزایش پروتئین کل و گلوبولین و کاهش کلسترول و تری‌گلیسرید در ماهیان سین‌بیوتیکی مشاهده شد. بیشترین میزان پروتئین کل، آلبومین و گلبولین سرم بطور معنی‌داری در تیمار 4 می‌باشد و کمترین میزان آنها در تیمار شاهد ثبت شد. نتایج تنش‌های محیطی نشان داد که تیمارهای حاوی مکمل ترکیبی، مقاومت و درصد بازماندگی بیشتری را در تنش‌های حاد دمایی (پایین و بالا)، شوری و pH (اسیدی و قلیایی) نسبت به تیمار شاهد داشتند. بنابراین با توجه به نتایج به دست آمده در آزمایش حاضر، مقدار 5/1 تا 2 گرم ترکیب اینولین و اینتروکوکوس فاسیوم بر کیلوگرم جیره غذایی مناسب و باعث بهبود سطح ایمنی غیراختصاصی در ماهی بنی می شود.
کلیدواژه‌ها
ماهی بنی؛ اینتروکوکوس فاسیوم؛ اینولین؛ تنش محیطی
موضوعات
علوم پایه
مراجع
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 180
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 77
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.