علی پناه, عباس, دانشیار, محسن, فرهومند, پرویز, فرهومند, پرویز. (1396). تاثیر اسیدهای آمینه ترئونین وتریپتوفان بر عملکرد، فراسنجه های خونی و مرگ و میر در جوجه های گوشتی تحت آسیت القایی سرمایی. مجله دامپزشکی ایران, 13(4), 53-66. doi: 10.22055/ivj.2017.50017.1710
عباس علی پناه; محسن دانشیار; پرویز فرهومند; پرویز فرهومند. "تاثیر اسیدهای آمینه ترئونین وتریپتوفان بر عملکرد، فراسنجه های خونی و مرگ و میر در جوجه های گوشتی تحت آسیت القایی سرمایی". مجله دامپزشکی ایران, 13, 4, 1396, 53-66. doi: 10.22055/ivj.2017.50017.1710
علی پناه, عباس, دانشیار, محسن, فرهومند, پرویز, فرهومند, پرویز. (1396). 'تاثیر اسیدهای آمینه ترئونین وتریپتوفان بر عملکرد، فراسنجه های خونی و مرگ و میر در جوجه های گوشتی تحت آسیت القایی سرمایی', مجله دامپزشکی ایران, 13(4), pp. 53-66. doi: 10.22055/ivj.2017.50017.1710
علی پناه, عباس, دانشیار, محسن, فرهومند, پرویز, فرهومند, پرویز. تاثیر اسیدهای آمینه ترئونین وتریپتوفان بر عملکرد، فراسنجه های خونی و مرگ و میر در جوجه های گوشتی تحت آسیت القایی سرمایی. مجله دامپزشکی ایران, 1396; 13(4): 53-66. doi: 10.22055/ivj.2017.50017.1710
تاثیر اسیدهای آمینه ترئونین وتریپتوفان بر عملکرد، فراسنجه های خونی و مرگ و میر در جوجه های گوشتی تحت آسیت القایی سرمایی
آسیت یکی از بیماریهای متابولیک است که سبب آسیبهای اقتصادی زیادی در جوجههای گوشتی میشود. این مطالعه به منظور بررسی اثرات اسیدهای آمینهی تریپتوفان و ترئونین در جوجههای گوشتی ماده تحت آسیت القایی با سرما بر عملکرد، پارامترهای کمی گوشت، درصد تلفات، برخی آنزیمها، هورمونهای تیروئیدی و فراسنجههای خونی و قلبی جوجههای گوشتی انجام شد. برای این منظور، از 300 قطعه جوجهی گوشتی یک روزه سویهی راس در قالب 4 تیمار شاهد (تحت تنش سرمایی و بدون افزودن اسید آمینه) و اسیدهای آمینه تریپتوفان (140%راس)، ترئونین (130%راس) و هر دو اسید آمینه استفاده گردید. هر تیمار حاوی 5 تکرار و هر تکرار دارای 15 جوجه در هر تکرار بود. مصرف اسیدهای آمینهی تریپتوفان و ترئونین باعث بهبود عملکرد، وزن لاشه و سینه گردید (05/0P<). مصرف اسید آمینهی ترئونین به تنهایی یا همراه با تریپتوفان باعث کاهش درصد تلفات ناشی از آسیت در کل دوره گردید (05/0P<). همچنین نسبت وزن بطن راست به کل بطن در جوجههای تغذیه شده با اسیدهای آمینه (به تنهایی یا با هم) کمتر از مقدار مربوط به تیمار شاهد بود (05/0P<). مصرف اسیدهای آمینهی تریپتوفان و ترئونین تأثیری بر فعالیت آنزیمهای خونی، هورمونهای تیروئیدی، دمای مقعدی و فراسنجههای خونی نداشت (05/0P>). به طور کلی، مصرف اسیدهای آمینهی تریپتوفان و ترئونین از طریق کاهش مصرف خوراک و ضریب تبدیل خوراک باعث کاهش تلفات ناشی از آسیت در جوجههای گوشتی میگردد.