• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter
مجله دامپزشکی ایران
arrow مقالات آماده انتشار
arrow شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 14 (1397)
دوره دوره 13 (1396)
دوره دوره 12 (1395)
دوره دوره 11 (1394)
دوره دوره 10 (1393)
دوره دوره 9 (1392)
دوره دوره 8 (1391)
شماره شماره 4
شماره شماره 3
شماره شماره 2
شماره شماره 1
. (1391). ارزیابی برخی پارامترهای بیوشیمیایی سرم ماهی شیربت پرورشی (Barbus grypus) خوزستان در دو فصل گرم و سرد. مجله دامپزشکی ایران, 8(3), 60-66.
. "ارزیابی برخی پارامترهای بیوشیمیایی سرم ماهی شیربت پرورشی (Barbus grypus) خوزستان در دو فصل گرم و سرد". مجله دامپزشکی ایران, 8, 3, 1391, 60-66.
. (1391). 'ارزیابی برخی پارامترهای بیوشیمیایی سرم ماهی شیربت پرورشی (Barbus grypus) خوزستان در دو فصل گرم و سرد', مجله دامپزشکی ایران, 8(3), pp. 60-66.
. ارزیابی برخی پارامترهای بیوشیمیایی سرم ماهی شیربت پرورشی (Barbus grypus) خوزستان در دو فصل گرم و سرد. مجله دامپزشکی ایران, 1391; 8(3): 60-66.

ارزیابی برخی پارامترهای بیوشیمیایی سرم ماهی شیربت پرورشی (Barbus grypus) خوزستان در دو فصل گرم و سرد

مقاله 9، دوره 8، شماره 3، پاییز 1391، صفحه 60-66  XML اصل مقاله (131.95 K)
نوع مقاله: مقاله پژوهشی
چکیده
    تعیین برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی شیربت پرورشی سالم و بررسی اثر دمای آب در دو فصل سرد و گرم بر چگونگی تغییرات این پارامترها هدف مطالعه حاضر بوده است.  به این منظور تعداد صد و چهار قطعه ماهی شیربت بالغ از هر دو جنس (نر 53  و ماده 51) در دوفصل سرد (64 قطعه) و گرم (40 قطعه) از استخرهای پرورش ماهی اطراف شهرستان شوشتر و اهواز صید گردید و خون از ورید ساقه دمی اخذ و پارامترهای بیوشیمیایی سرم شامل گلوکز، اوره، اسیداوریک، ازت‌اوره (BUN)، کلسترول، تری‌گلیسیرید به روش‌های متداول آزمایشگاهی مورد سنجش و میانگین پارامترها در دو جنس و در دو فصل سرد و گرم تعیین و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.  نتایج نشان داد که میزان اسید اوریک در فصل سرد و میزان کلسترول و تری‌گلیسرید در فصل گرم به طور معنی‌داری بالاتر می‌باشد‍ (05/0P<)، هم‌چنین میزان تری‌گلیسرید و گلوکز در جنس ماده به طور معنی‌داری بالاتر از جنس نر بود (05/0P<)، ضمناً در فصل گرم میزان گلوکز در جنس ماده بالاتر از جنس نر بود (05/0P<).  در کل شاید بتوان چنین نتیجه گرفت که برخی از پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی شیربت پرورشی تحت تاثیر دمای محیط (آب) و در نتیجه تغییر جیره غذایی و هم‌چنین جنس قرار دارد.
کلیدواژه‌ها
پارامترهای بیوشیمیایی؛ سرم؛ شیربت؛ خوزستان؛ فصل
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 3,567
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 1,410
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.