TY - JOUR ID - 43013 TI - اثرات سطوح مختلف پودر خرفه بر جمعیت میکروبی، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و خصوصیات استخوان درشت نی مرغان تخمگذار JO - نشریه دامپزشکی ایران JA - IVJ LA - fa SN - 1735-6873 AU - جمالی, محمدرضا AU - قربانی, محمدرضا AU - طاطار, احمد AU - سالاری, سمیه AU - چاجی, مرتضی AD - دانشجوی کارشناسی ارشد/ دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان AD - هیات علمی- گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان AD - هیات علمی -گروه علوم دامی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 12 IS - 4 SP - 31 EP - 41 KW - پودر خرفه KW - فلور میکروبی KW - متابولیتهای خونی KW - موادمعدنی استخوان KW - مرغان تخمگذار DO - 10.22055/ivj.2017.43013 N2 - این مطالعه به منظور بررسی اثرات پودر خرفه بر جمعیت میکروبی، فراسنجههای خونی و خصوصیات استخوان درشتنی مرغان تخمگذار با یک صد و بیست قطعه مرغ تخمگذار لگهورن سویهی تجاری هایلاین (W36) از سن 44 تا 52 هفتگی در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار انجام شد و جیرههایی با سطوح صفر (شاهد)، 1، 2 و 3 درصد پودر خرفه دریافت کردند. نتایج این تحقیق نشان داد که در اثر افزودن پودر خرفه به جیرهی مرغان تخمگذار جمعیت باکتریهای اشریشیاکلی و کلیفرم موجود در سکوم به طور معنیداری نسبت به گروه شاهد کاهش و جمعیت باکتریهای لاکتوباسیل افزایش یافت (05/0P≤). استفاده از سطوح مختلف پودر خرفه تأثیر قابل ملاحظهای بر غلظت تریگلیسرید و کلسترول سرم خون نداشت (05/0
P). این مطالعه نشان داد که افزودن پودر خرفه به جیره میتواند اثرات مثبتی بر جمعیت میکروبی سکوم و وضعیت استخوان درشتنی مرغان تخمگذار داشته باشد. UR - https://www.ivj.ir/article_43013.html L1 - https://www.ivj.ir/article_43013_9499dc86eeb2662975637636f61d942b.pdf ER -