%0 Journal Article %T بررسی بیان ژن های IFN-γ، MX1، MX2، MX3 و HSP70 در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با چای سبز (Camellia sinensis) %J نشریه دامپزشکی ایران %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 1735-6873 %A شیخ زاده, نجمه %A نوتاش, شهاب %A خانی اوشانی, علی %A موسوی, شلاله %A طاهاپور, کیوان %D 2019 %\ 09/23/2019 %V 15 %N 3 %P 32-40 %! بررسی بیان ژن های IFN-γ، MX1، MX2، MX3 و HSP70 در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) تغذیه شده با چای سبز (Camellia sinensis) %K قزل آلای رنگین کمان %K چای سبز %K ویروس %K بیان ژن %K دفاع غیراختصاصی %R 10.22055/ivj.2018.105608.1983 %X     در مطالعه­ی حاضر اثرات چای سبز (Camellia sinensis) بر روی بیان برخی ژن­های مرتبط با فعالیت ضد ویروسی شامل، IFN-γ، MX1، MX2، MX3 و HSP70 در ماهی قزل­آلای رنگین­کمان مورد بررسی قرار گرفت.  120 ماهی (با میانگین وزن 5/2±5/23 گرم) در چهار گروه با رژیم­های غذایی حاوی 0، 20، 100 و 500 میلی­گرم در کیلوگرم خوراک چای سبز به مدت 35 روز تغذیه شدند.  نتایج نشان داد چای سبز با مقدار 500 میلی­گرم در کیلوگرم، سطح بیان ژن IFN-γ را در کلیه و کبد افزایش داد در حالی که مقدار 100 میلی­گرم در کیلوگرم، سبب افزایش بیان ژن IFN-γ در بافت طحال گردید.  تمام دوز­های چای سبز سبب افزایش بیان ژن MX1 در کبد شد و بیان ژن MX1 در طحال، با مقادیر 100 و 500 میلی­گرم در کیلوگرم چای سبز افزایش یافت.  سطح بیان ژن MX2، در بافت کلیه با دوز بالای چای سبز و در بافت طحال با تمام مقادیر افزایش یافت.  در ماهیانی که چای سبز به میزان 100 و 500 میلی­گرم در کیلوگرم دریافت کردند، بیان ژن MX3 در بافت کلیه افزایش یافت.  در ماهیان تغذیه شده با مقادیر 100 و 500 میلی­گرم در کیلوگرم چای سبز، افزایش بیان ژن HPS70 در بافت کلیه مشاهده شد.  مطالعه­ی حاضر پیشنهاد می­کند چای سبز به ویژه در مقادیر بالاتر می­تواند بیان برخی از ژن­های مرتبط با فعالیت ضد­ویروسی در ماهی قزل­آلای رنگین­کمان را افزایش دهد. %U https://www.ivj.ir/article_94022_d1dc769aca2bcb0d8f3ba8df8373977b.pdf