%0 Journal Article %T تاثیر آب الکترولیز شده خنثی و اسید سیتریک بر کاهش بار باکتریایی میگو در طی نگهداری در دمای معمولی و یخچال و بررسی اثر باکتری کشی آن بر روی سطوح کار %J نشریه دامپزشکی ایران %I دانشگاه شهید چمران اهواز %Z 1735-6873 %A مکتبی, سیاوش %A فضل آرا, علی %A محمدیاری, شیرین %D 2017 %\ 02/01/2017 %V 12 %N 4 %P 118-128 %! تاثیر آب الکترولیز شده خنثی و اسید سیتریک بر کاهش بار باکتریایی میگو در طی نگهداری در دمای معمولی و یخچال و بررسی اثر باکتری کشی آن بر روی سطوح کار %K آب الکترولیز شده %K ضدعفونی %K میگو %K استیل %K سرامیک %R 10.22055/ivj.2017.43049 %X مواد ضدعفونی‌کننده نقش مهمی را در کنترل باکتری‌های عامل فساد در صنایع غذایی و مکان‌های عمومی دارند. آب الکترولیز شده بعنوان یک ضدعفونی‌کننده جدید در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. این ضد عفونی کننده ایمن، بی-خطر، ارزان و بر روی بسیاری از باکتری‌ها، قارچ‌ها و ویروس‌ها موثر است. این مطالعه در دو بخش انجام گرفت. در مطالعه نخست، تاثیر آب الکترولیز خنثیNEW))، اسید سیتریک 1%، ترکیب آب الکترولیز خنثی و اسید سیتریک 1% بر کاهش بار باکتریایی میگو مورد بررسی قرار گرفت. نمونه‌های میگو بطور جداگانه به مدت 30 دقیقه تحت درمان تیمارهای مختلف قرار گرفتند و در دمای 4، 25 و 37 درجه سانتیگراد ذخیره و از آن‌ها در زمان‌های متفاوت جهت شمارش باکتری‌های مزوفیل و سایکروفیل نمونه‌برداری صورت گرفت. در مطالعه دوم اثر آب الکترولیز خنثی و نیز ترکیب آن و اسید سیتریک 1% در کاهش میزان دو باکتری‌ بیماریزا (اشریشیا کلای و لیستریا مونوسایتوژنز) روی سطوح سرامیک و استیل ضد زنگ مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ترکیب آب الکترولیز خنثی و اسید سیتریک 1% نسبت به سایر تیمار‌ها بیشترین تاثیر را در کاهش جمعیت مزوفیل و سایکروفیل نمونه‌های میگو داشت. همچنین بهترین کارآیی در کاهش باکتری اشریشیا کلای با ترکیب آب الکترولیز خنثی و اسید سیتریک 1% روی سطح استیل بدست آمد. در حالیکه در مورد لیستریا مونوسایتوژنز آب الکترولیز خنثی به تنهایی نسبت به ترکیب آب الکترولیز خنثی و اسید سیتریک 1% بر روی دو سطح موثر بود. %U https://www.ivj.ir/article_43049_3c0b6ea155e2bd9eefa66c06b7b90d16.pdf