@article { author = {alavi, seyed mohammad javad and کهرام, حمید and زین الدینی, سعید and نائیجیان, حمیدرضا}, title = {The effects of different concentrations of Acid ascorbic on freezability of Kordi Goat Spermatozoa}, journal = {Iranian Veterinary Journal}, volume = {10}, number = {3}, pages = {75-82}, year = {2014}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {1735-6873}, eissn = {2676-704X}, doi = {}, abstract = {    This study  was designed  to investigate the effects of different concentrations of ascorbic acid (0, 2.5, 4.5, 6.5 and 8.5 mg/ml) on freezing of the Kordi goat spermatozoa. Semen samples were collected by an artificial vagina, twice a week from four pubertal goat. The extender containing semen was frozen in liquid nitrogen and then was stored until using for assessment. Semen was thawed at 37◦C and then motility and progressive motility were assessed by CASA. membrane integrity, viability and morphology of sperms were assessed and malondialdehiyde (MDA) concentration was measured. The results of this experiment showed that extender containing 4.5 and 6.5 mg ascorbic acid significantly improved motility (P<0.01), progressive motility (P<0.05) and viability compare to control treatment (P<0.01). Membrane integrity, morphology and malondialdehiyde were not affected significantly by the different level of ascorbic acid (P>0.05). It can be concluded that adding 4.5 mg/ml ascorbic acid in to goat extender is suitable for preservation of sperm and its fertility.}, keywords = {Acid ascorbic,Extender,Frozen sperm,Kordi goat}, title_fa = {اثر غلظت های مختلف اسید آسکوربیک بر انجماد پذیری اسپرم بز کردی}, abstract_fa = {    در این مطالعه اثر غلظت‌های مختلف اسید آسکوربیک (0، 5/2، 5/4، 5/6 و 5/8 میلی‌گرم در میلی‌لیتر) بر فرآیند انجماد و یخ‌‌گشایی اسپرم بز کردی بررسی شد.  نمونه‌های منی توسط واژن مصنوعی از 4 رأس بز نر بالغ، هفته‌ای 2 بار جمع‌آوری شد.  نمونه‌های منی رقیق شده در معرض بخار ازت منجمد و در تانک حاوی ازت مایع ذخیره شد و سپس یخ‌گشایی پایوت‌های حاوی اسپرم در آب گرم 37 درجه‌ی سانتی‌گراد انجام شد.  تحرک کل و تحرک پیشرونده‌ی اسپرم با کمک سامانه‌ی آنالیز رایانه‌ای اسپرم (CASA) اندازه‌گیری شد.  سلامت غشا، درصد اسپرم‌های زنده و مورفولوژی اسپرم‌ها و غلظت  مالون‌دی‌آلدهاید بعد از فرآیند یخ‌گشایی اندازه‌گیری شد.  نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که رقیق‌کننده‌ی اسپرم بز حاوی 5/4 و 5/6 میلی‌گرم در میلی‌لیتر اسید آسکوربیک در مقایسه‌ی با گروه شاهد موجب بهبود در میزان تحرک (01/0p<)، تحرک پیشرونده (05/0p<) و درصد اسپرم‌های زنده شد (01/0p<).  سطوح مختلف اسید آسکوربیک اثر معنی‌داری روی سلامت غشا، مورفولوژی و مالون‌دی‌آلدهاید اسپرم‌ها نداشتند (05/0p>).  مطابق با نتایج این پژوهش افزودن سطوح 5/4 میلی‌گرم در میلی‌لیتر اسید آسکوربیک به رقیق‌کننده‌های انجماد اسپرم بز کردی باعث بهبود معنی‌دار فراسنجه‌های اسپرم از جمله تحرک و درصد اسپرم‌های زنده می‌شود.}, keywords_fa = {اسید آسکوربیک,رقیق کننده,اسپرم منجمد,بز کردی}, url = {https://www.ivj.ir/article_6379.html}, eprint = {https://www.ivj.ir/article_6379_7a1535b45ad272cfbbf4d35e96d2d3ab.pdf} }