@article { author = {مرادپور, زینب and Salari, Somayyeh and قربانی, محمد رضا and ساری, محسن}, title = {The effect of different methods of force molting on immune response, some biochemical parameters and reproductive traits of layers}, journal = {Iranian Veterinary Journal}, volume = {12}, number = {1}, pages = {78-87}, year = {2016}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {1735-6873}, eissn = {2676-704X}, doi = {10.22055/ivj.2016.14707}, abstract = {    This experiment was conducted to evaluate the effects of differernt methods of forced molting on immune, changes of blood parameters and reproductive traits of laying hens. In this experiment, one hundred eighty 52-week- old Hy- Line layers with 6 treatments, 5 replicates and 6 birds per each were used in completely randomized design. Treatments were 1- feed withdrawal, 2- diet containing 50 percent alfalfa meal and 50 percent layer ration, 3- diet containing 75 percent of alfalfa meal and 25 percent layer ration, 4- diet containing 100 percent of alfalfa meal, 5- whole grain barley  and 6- deit containing high level of zinc (zinc at 20g/kg of diet). The results showed that triglyceride and HDL concentrations of birds that fed whole grain barley were higher compared to other treatments in 10 d (P<0.05). Also concentration of cholesterol and LDL in the treatment of barley whole grain, 75 and 100% alfalfa meal were lower than the other treatments. At day 10, 75% alfalfa: 25% layer ration group had highest and at day 28, zinc group had lowest antibody titers against SRBC (P<0.05). Different methods of force molting increased white follicles in birds fed 75% alfalfa meal significantly and decreased it in feed withdrawal group and birds fed 100%  alfalfa meal (P<0.05). The results of this experiment showed that use of 75% alfalfa meal and whole grain barley had beneficial effect on blood lipid parameters and antibody titers against SRBC during force molting of laying hens.}, keywords = {Alfalfa meal,blood parameters,Forced molting,laying hens}, title_fa = {تأثیر روشهای مختلف تولک بری بر پاسخ ایمنی و برخی فراسنجه های بیوشیمیایی و تولیدمثلی مرغان تخمگذار}, abstract_fa = {    هدف از انجام این تحقیق، تأثیر روش‌های مختلف تولک‌بری بر سیستم ایمنی و تغییرات فراسنجه‌های لیپیدی و تولید‌مثلی مرغ‌های تخم‌گذار می‌باشد.  در این مطالعه از 180 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه‌های لاین در سن 52 هفتگی با 6 تیمار و 5 تکرار و 6 قطعه مرغ در هر تکرار به مدت 12 هفته در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد.  تیمارهای مورد استفاده در این آزمایش شامل:  1- گروه محروم از غذا (حذف خوراک) 2- گروه تغذیه‌ شده با 50 درصد پودر یونجه +50 درصد جیره‌ی تخم‌گذاری 3- گروه تغذیه شده با 75 درصد پودر یونجه +25 درصد جیره تخم‌گذاری 4- گروه تغذیه شده با 100 درصد پودر یونجه 5- گروه تغذیه شده با دانه‌ی کامل جو 6- گروه تغذیه شده با جیره‌ی حاوی سطح بالای روی (روی در سطح 20 گرم در کیلوگرم جیره) بودند.  نتایج نشان دادند که غلظت تری‌گلیسیرید و HDL خون در روز 10 تولک در تیمار دانه کامل جو در مقایسه با دیگر مرغان بالاتر و غلظت کلسترول و LDL در تیمارهای دانه کامل جو، 75 و 100 درصد یونجه پایین‌تر از سایر تیمارها بود (05/0P<).  تیمار 75 درصد یونجه در روز دهم بیش‌ترین و تیمار حاوی روی در روز 28 پایین‌ترین عیار پادتن علیه SRBC را از خود نشان دادند (05/0P<).  استفاده از روش‌های مختلف تولک‌بری باعث افزایش معنی‌دار فولیکول‌های سفید در تیمار حاوی 75 درصد پودر یونجه و کاهش معنی‌دار در تیمارهای حذف خوراک و 100 درصد پودر یونجه شد (05/0P<).  نتایج این بررسی نشان داد که استفاده از سطح 75 درصد پودر یونجه و نیز دانه کامل جو تأثیر مطلوبی بر برخی فراسنجه‌های لیپیدی خون و عیار پادتن علیه SRBC در خلال دوره تولک داشت.}, keywords_fa = {پودر یونجه,تولک بری اجباری,فراسنجه های خونی,مرغان تخمگذار}, url = {https://www.ivj.ir/article_14707.html}, eprint = {https://www.ivj.ir/article_14707_c27de8898103543196190c163e7446b9.pdf} }