@article { author = {طولابی دزفولی, زهرا and مصباح, مهرزاد and Peyghan, Rahim and فضل ارا, علی and زارعی, مهدی}, title = {Effect of feeding diets containing ethanol extract of algea, Sargassum angustifolium and Laurencia snyderia on growth, survival rate and skin pigmentation in Macro (Labidochromis caeruleus)}, journal = {Iranian Veterinary Journal}, volume = {12}, number = {1}, pages = {43-52}, year = {2016}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {1735-6873}, eissn = {2676-704X}, doi = {10.22055/ivj.2016.14704}, abstract = {    Brown algae (Sargassum angustifolium) and red algae (Laurencia snyderia) are important seaweeds in Persian Gulf that are great sources of protein, vitamins, minerals and pigments. Most important pigments are carotenoids that found in marine algae. To evaluate the effectiveness of marine algae on growth and coloration of ornamental fish, 210 fish (6.5±0.65g) were randomly divided into seven groups (each group contains 30 pieces of fish) and were conserved and fed for 60 days for studying. Control group received only the commercial diet (Biomar) wet with olive oil, other groups, were fed with ethanolic extract of sargassum and laurensia containing 5, 10 and 15 g/kg dry matter for two months. Growth factors (specific growth rate, feed conversion ratio, protein efficiency rate and condition factor) measured on days 0, 30 and 60 respectively. The results showed that the groups fed with algae, did not show significant changes in growth factors. In order to estimate colors in fish in different groups, imaging parameters, L*, a*, *b, Hue and Chroma in three different region were studied. The results showed that the yellow color and clarity and color intensity in all treatments which fed algae were significantly higher than the control group. The results showed that the measurement of carotenoids in the skin of fish fed with algae, laurensia, were significantly higher than control group. In the groups that fed sargassum, only the rate of 15 g/kg diet caused a significant increase the amount of pigment in the skin.}, keywords = {Sargassum,Laurencia,Pigmentation,skin,Macro}, title_fa = {تاثیر مصرف خوراکی عصاره الکلی جلبک Laurencia snyderia وSargassum angustifolium برمیزان رشد، بازماندگی و رنگدانه‌های پوست ماهی ماکرو (Labidochromis caeruleus)}, abstract_fa = {    جلبک قهوه‌ای (Sargassum angustifolium) و جلبک قرمز (Laurencia snyderia) از جمله جلبک‌های دریایی مهم خلیج فارس محسوب می‌شوند که منابع مهمی از پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، مواد معدنی و رنگدانه‌ها می‌باشند و مهم‌ترین رنگدانه‌های موجود در جلبک‌های دریایی کاروتنوئیدها هستند.  به منظور مطالعه‌ی اثربخشی جلبک‌های دریایی بر رشد و رنگ پذیری ماهی زینتی ماکرو، 210 قطعه ماهی با میانگین وزن اولیه 65/0±5/6 گرم به طور تصادفی به هفت گروه تقسیم شده (هر گروه حاوی 30 قطعه ماهی) و به مدت 60 روز برای انجام آزمایش، نگهداری و غذادهی گردیدند.  گروه شاهد فقط غذای تجاری (بیومار) آغشته به روغن زیتون را دریافت می‌نمودند و سایر گروه‌ها‌ با عصاره‌ی اتانولی جلبک سارگاسوم و لارنسیا حاوی 5، 10 و 15 گرم ماده‌ی خشک به ازاء هر کیلوگرم غذا به مدت دو ماه تغذیه شدند.  شاخص‌های رشد (ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، فاکتور وضعیت و میزان بازدهی پروتئین) تیمارهای آزمایشی در روزهای صفر، 30 و 60 اندازه‌گیری ‌شدند.  نتایج نشان داد که در تیمارهای تغذیه شده با جلبک، تغییرات معنی‌داری در فاکتورهای رشد ایجاد نگردید (05/0p>).  به منظور ارزیابی رنگ ماهی‌ها در گروه‌های مختلف به روش تصویربرداری، فاکتورهای L*، a*، *b، Hue و Chroma در سه ناحیه‌ی سینه‌ای، پشتی و شکمی بررسی گردیدند.  نتایج نشان داد که میزان رنگ زرد و وضوح و شدت رنگ در تمام تیمارهای تغذیه شده با جلبک به طور معنی‌داری بیش‌تر از گروه شاهد بود (05/0p<).  نتایج حاصل از اندازه‌گیری کاروتنوئیدها در پوست ماهیان نشان داد که میزان تجمع رنگدانه‌ها در تیمارهای تغذیه شده با جلبک لارنسیا نسبت به گروه شاهد به طور معنی‌داری بیش‌تر بود، در صورتی که در تیمارهای تغذیه شده با جلبک سارگاسوم، فقط میزان 15 گرم در کیلوگرم جیره‌ی غذایی باعث افزایش معنی‌دار در میزان رنگدانه‌های پوست شد. }, keywords_fa = {سارگاسوم,لارنسیا,رنگدانه,پوست,ماهی ماکرو}, url = {https://www.ivj.ir/article_14704.html}, eprint = {https://www.ivj.ir/article_14704_734ced0cc91b35f4860d69da08854c23.pdf} }