@article { author = {Rabieh, Molood and Roshanfekr, Hedayatollah and nazari, mahmood and Ghorbani, Mohammad}, title = {Gene expression of antioxidant enzymes fed wild pistachio (Pistachio atlantica), purslane (portulaca oleracea) extract and vitamin E under in broiler chickens under heat stress condition}, journal = {Iranian Veterinary Journal}, volume = {17}, number = {2}, pages = {51-60}, year = {2021}, publisher = {Shahid Chamran University of Ahvaz}, issn = {1735-6873}, eissn = {2676-704X}, doi = {10.22055/ivj.2019.154392.2084}, abstract = {    This study was conducted to assess the gene expression of antioxidant enzymes (superoxide dismutase and catalase) in broiler chickens under heat stress. For this purpose, 200 Ross 308 broiler chicks in a completely randomized design with 5 treatments, 4 replicates and 10 chicks were used in each replicate. The treatments included: 1- control diet (base diet without any additives), 2- basal diet plus 200 mg / kg vitamin E, 3- basal diet plus 100 mg / kg of wild pistachio extract, 4- basal diet with 100 mg / kg of Common Purslane extract, 5- basal diet plus 100 mg / kg of wild pistachio extract and 100 mg / kg of Common Purslane extract. After 42 days, at the end of testing two chickens each replicate were slaughtered and their livers were excised quickly and transported with liquid nitrogen to the laboratory. The expression of the enzymes catalase and superoxide dismutase were evaluated by Real-time qPCR. In this way as beta-actin gene as housekeeping gene is used to normalize the data. The results indicate that the expression of antioxidant enzymes superoxide dismutase and catalase, included the highest level in the 5 treatments. Moreover, the expression of these genes showed a significant increase compared to the control in other treatments (treatments 2, 3 and 4). Therefore, the results indicated that the combination of extracts of wild pistachio and purslane can be together to be great impact on gene expression of antioxidant enzyme than the other groups under heat stress condition.}, keywords = {Gene expression,Antioxidant enzymes,broiler,Heat stress}, title_fa = {بررسی بیان ژن آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در جوجه‌های گوشتی تغذیه شده با ویتامینE ، عصاره‌ی گیاه خرفه و پسته‌ی وحشی تحت استرس گرمایی}, abstract_fa = {    این تحقیق به منظور ارزیابی اثر عصاره­ی گیاهان خرفه، پسته­ی وحشی و ویتامین E بر بیان ژن‌های آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی (سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز) در جوجه‌های گوشتی تحت استرس گرمایی اجرا گردید.  بدین منظور از ۲۰۰ قطعه جوجه­ی گوشتی سویه­ی تجاری راس 308 در قالب طرح کاملاً تصافی با 5 تیمار، 4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار استفاده شد.  پنج تیمار آزمایشی عبارت بودند از:  1- جیره­ی شاهد (جیره­ی پایه بدون هیچ‌گونه افزودنی)، 2- جیره­ی پایه به همراه 200 میلی­گرم بر کیلوگرم ویتامین E، 3- جیره­ی پایه به همراه 100 میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره­ی پسته­ی وحشی، 4- جیره­ی پایه به همراه 100 میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره­ی خرفه، 5- جیره­ی پایه به همراه 100 میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره­ی پسته­ی وحشی و 100 میلی­گرم بر کیلوگرم عصاره­ی خرفه بود.  در انتهای آزمایش دو مرغ از هر تکرار کشتار شده و کبد آن­ها سریعاً جدا گردید و به همراه ازت مایع به آزمایشگاه منتقل گردید.  بیان ژن‌های آنزیم‌های سوپر اکسید دیسموتاز و کاتالاز به روش Real-time qPCR ارزیابی شد.  در این روش ژن بتااکتین به عنوان ژن خانگی (منبع) جهت نرمال نمودن داده‌ها استفاده شده است.  نتایج نشان دهنده­ی این است که بیان ژن‌های آنزیم‌های سوپر اکسید دیسموتاز و کاتالاز بین تیمارها اختلاف معنی‌داری دارند.  همچنین در بیان ژن آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز، بیش­ترین میزان را تیمار 5 داشت.  البته بیان این ژن‌ها در سایر تیمارها (تیمار ۲ و ۳ و ۴) نسبت به کنترل افزایش معنی‌داری را نشان داد.  بنابراین نتایج نشان داد که ترکیب عصاره‌ی پسته‌ی وحشی و گیاه خرفه در کنار هم می‌تواند تأثیر به سزایی بر بیان ژن‌های آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی در شرایط استرس گرمایی داشته باشد.}, keywords_fa = {بیان ژن,آنزیم های آنتی اکسیدانی,تنش گرمایی,جوجه های گوشتی}, url = {https://www.ivj.ir/article_125880.html}, eprint = {https://www.ivj.ir/article_125880_1eaf0161a859b043e900da9144ad01da.pdf} }